Ga terug
+ servings
oosterse hutspot, pittige hutspot, peen en uien stamppot, pittige spek, hutspot anders, makkelijk recept

Oosterse hutspot met pittige ui

Makkelijk recept voor hutspot met een pittige twist
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten, Winter recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels (iets kruimig)
  • 800 gram winterpeen
  • 3 uien (groot)
  • 250 gram spekblokjes
  • 50 ml melk
  • 1 klont roomboter
  • 1/2 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • snuf peper

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in stukken. Rasp de winterpeen en snij in dikke plakken. Doe de aardappels en winterpeen in een grote pan, voeg een ruime laag water toe en doe de laurierblaadjes in de pan. Zet op het vuur en kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn! Zet de wokpan of hapjespan op het vuur en doe hier de spekblokjes in, voeg verder geen olie of boter toe om te bakken. Bak ze krokant en schep dan uit de pan.
  • Fruit in het vet van de spekblokjes de uien glazig. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Schenk nu de ketjap bij de uien en strooi de komijn, nootmuskaat, cayennepeper en een snuf zwarte peper erbij. Roer goed door.
  • Giet de aardappels en winterpeen af, verwijder de laurierblaadjes en stamp tot een puree. Schenk 50 ml melk bij de puree en voeg een klont roomboter toe, roer goed door. Schep de pittige ui en spekblokjes door de puree en snij eventueel nog een stuk rookworst bij deze Oosterse hutspot.
Calorieën: 549kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 35g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 13g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl