Doe het gehakt in de menkom.
Schil en snipper de ui, verwijder de steel en zaadjes van de peper en snij fijn, maak de knoflook schoon. Verwarm wat boter in de koekenpan en fruit hier de ui in aan, voeg de peper toe en pers de knoflook erbij uit. Bak even kort mee.
Schep de ui, peper en knoflook bij het gehakt en voeg nu de ketjap, komijn, kurkuma, laos, kaneel, nootmuskaat en een snuf zout toe. Meng goed door, pas op want de uien kunnen nog warm zijn.
Tik het ei boven de kom en meng met het gehakt. Voeg het boekweitmeel toe, de 3 el is bij benadering, afhankelijk van de grootte van het ei kun je iets minder of meer nodig hebben. Het gehaktmengsel moet in elk geval niet te nat blijven.
Vorm met je handen vier balletjes van het gehakt en druk deze wat plat.
Verwarm nog weer wat boter in de koekenpan en leg hier de Indonesische burgers voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten goudbruin, voeg 1 cm water toe aan de pan en doe de deksel erop. Laat nu nog ongeveer 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
Snij de broodjes open, beleg met wat sla, een hamburger off course, komkommer en wat avocado en een flinke dot chilisaus. Enjoy!