Ga terug
+ servings
bloemkool uit de oven, vegetarisch gerecht, bloemkool met zoetzure saus

Bloemkool uit de oven met zoetzure saus

Makkelijk vegetarisch recept voor bloemkool met sticky zoetzure saus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groente, Vegetarische recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 50 gram maizena
  • 100 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 handjes cashewnoten
  • verse koriander
  • gebakken uitjes
  • olie om in te vetten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en snij klein. Doe deze in de schaal en voeg hier de maizena aan toe. Hussel door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie. Schep de bloemkoolroosjes uit de schaal - de maizena bewaar je! - en leg in de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in de warme oven.
  • Voeg 100 ml water, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 tl cayennepeper, 4 el ketchup, 2 el sojasaus toe aan de overgebleven maizena. Roer met een garde tot een glad sausje.
  • Haal de bloemkool uit de oven en schenk de saus over de roosjes heen. Schep wat om en zorg dat de bloemkool bedekt is. Schuif nu de ovenschaal weer voor 5 minuten terug.
  • Hak de cashewnoten grof. Haal de schaal met bloemkool uit de oven, voeg de cashewnoten toe, schep alles nog een keer goed om en schuif nog weer voor 5 minuten terug.
  • Serveer de bloemkool uit de oven met zoetzure saus nog met wat verse koriander naar smaak en maak het gerecht af met gebakken uitjes.
Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl