Ga terug
+ servings
tagliatelle met champignon roomsaus

Tagliatelle met champignon roomsaus

Makkelijk recept voor pasta met champignons en room
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 uien
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml kookroom (plantaardig)
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml groentebouillon
  • snuf peper
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • Parmezaanse kaas
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Gebruik een keukenpapiertje om de champignons schoon te boenen. Snij deze daarna in plakjes.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook hierbij uit en voeg de champignons toe. Bak deze zo’n 5 minuten zachtjes mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten sudderen.
  • Zet intussen het water voor de tagliatelle op. Ik gebruik graag verse pasta, of maak het zelf, en dan is de kooktijd erg kort. Gebruik je droge pasta, hou dan rekening met iets langere kooktijd.
  • Schenk de plantaardige room en de bouillon in de pan met champignons en laat zachtjes inkoken. Voeg de tijm toe en een snuf peper naar smaak. 
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat intussen de champignon roomsaus rustig pruttelen.
  • Voeg ongeveer 2 minuten voordat de pasta klaar is, de verse spinazie toe aan de champignon roomsaus en laat deze wat slinken. 
  • Giet de pasta af, schep de saus er doorheen en serveer deze tagliatelle met champignon roomsaus met Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl