Tagliatelle met champignon roomsaus

0

Een beetje gek is het wel, vind ik…. Normaal gesproken leef ik echt toe naar een vakantie, tel ik de dagen af voordat we met z’n allen vrij zijn en plan ik leuke dingen om te gaan doen. Merk ik dat de kinderen voor de vakantie ook echt wel moe zijn en klaar zijn met school. En ben ik zelf vaak nog heel druk met het afronden van werk. En dit jaar…. loopt het een zo over in het ander. Heel apart! Maar goed, dat is dan ook precies hoe deze situatie is, bijzonder. Gelukkig vind ik het nog steeds heerlijk om de keuken in te duiken en lekker te koken en ik heb vandaag dan ook weer een heel eenvoudig maar super lekker recept voor je. Tagliatelle met champignon roomsaus. En voor wat extra greens deed ik daar nog een beetje verse spinazie bij. Hier werd dit gerecht helemaal goedgekeurd en gingen de bordjes schoon terug in de kast!

tagliatelle met champignon roomsaus
tagliatelle met champignon roomsaus

Net zoals voor iedereen is het bij ons ook een iets andere vakantie dan normaal…. maar daar gaan we gewoon wat leuks van maken! Gisteren hadden de meiden een film-marathon op de bank. Ik moest zelf nog wat werken en na al die prachtige voorjaarsdagen van de afgelopen weken, was het natuurlijk ook prima weer om binnen te blijven. En optimaal te relaxen….. Na zo’n luie dag is het ook wel lekker om zo aan tafel te kunnen schuiven en dat lukt met deze tagliatelle met champignon roomsaus zeker wel!

tagliatelle met champignon roomsaus

In dit recept heb ik het vlees achterwege gelaten. Met de champignons, spinazie en kaas heb je eigenlijk ook niet heel veel meer nodig. Ik hou daar altijd wel van, pure een eenvoudige gerechten. Mocht je toch wat vlees willen toevoegen, dan zou ik in dit recept voor gehakt of spekreepjes gaan. En mocht je deze vakantie nou echt nog op zoek zijn naar iets leuks om te doen, dan kun je natuurlijk de tagliatelle zelf maken. Het lijkt heel moeilijk, maar dat is het niet!

tagliatelle met champignon roomsaus

Tagliatelle met champignon roomsaus

Voor 4 personen:

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 200 gr verse bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml (plantaardige) kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml groentebouillon
  • snuf peper
  • 1 tl tijm
  • Parmezaanse kaas
  • beetje olie om te bakken

Nodig; hapjespan, pan om de pasta te koken

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Gebruik een keukenpapiertje om de champignons schoon te boenen. Snij deze daarna in plakjes.

Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook hierbij uit en voeg de champignons toe. Bak deze zo’n 5 minuten zachtjes mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten sudderen.

Zet intussen het water voor de tagliatelle op. Ik gebruik graag verse pasta, of maak het zelf, en dan is de kooktijd erg kort. Gebruik je droge pasta, hou dan rekening met iets langere kooktijd.

Schenk de plantaardige room en de bouillon in de pan met champignons en laat zachtjes inkoken. Voeg de tijm toe en een snuf peper naar smaak. 

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat intussen de champignon roomsaus rustig pruttelen.

Voeg ongeveer 2 minuten voordat de pasta klaar is, de verse spinazie toe aan de champignon roomsaus en laat deze wat slinken. 

Giet de pasta af, schep de saus er doorheen en serveer deze tagliatelle met champignon roomsaus met Parmezaanse kaas. Buon appetito!

tagliatelle met champignons roomsaus

Ga jij aan de slag met dit recept voor tagliatelle met champignon roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.