Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien op een schoon werkblad. Vet de quichevorm in met wat boter.
Snij de pompoen in parten van 1 cm, verwijder de pitten en snij daarna in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe de pompoen in een kleine pan, vul met een laagje water en breng dit aan de kook. Kook de pompoen beetgaar in zo’n 8 – 10 minuten. Giet af in de zeef en laat even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snipper de ui. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne stukjes. Maak de knoflook schoon. Borstel de gemengde paddenstoelen.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe, pers de knoflook uit boven de pan en doe de champignons erbij. Bak zo’n 5 minuten.
Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Snij de rozemarijn fijn en doe deze ook in de pan.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi deze met 2 el havermout. Dit neemt straks het vocht op!
Kluts 3 eieren los in de mengbeker en voeg hier de plantaardige room en wat peper en zout aan toe.
Schep de groenten in de quichevorm. Schenk hier het ei-mengsel overheen. Strooi flink wat oude kaas over de quiche met pompoen en champignons.
Schuif de quiche met pompoen, champignons en oude kaas voor 25-30 minuten in de warme oven. En eet smakelijk daarna!