Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook.
Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm. Verwijder de zaadjes en snij er dan blokjes van. Doe de blokjes pompoen in het kokende water en kook zo’n 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Bak even kort mee tot de blaadjes iets zijn geslonken.
Voeg de blokjes pompoen toe aan de koekenpan en strooi de cayennepeper, paprikapoeder, komijn en een snuf zout erbij.
Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
Kluts de eieren en meng deze met de room. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door!
Schep de pompoen met spinazie op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Druk eventueel met een vork iets aan, zodat de groenten niet te veel boven de rand uit komen.
Schenk het ei-room-mengsel over de groenten. Maak de quiche met pompoen en spinazie daarna af met de rest van de oude kaas.
Schuif de quiche met pompoen, spinazie en oude kaas voor 40 minuten in de warme oven. Serveer warm!