X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
quiche met pompoen, spinazie en oude kaas, hartige taart met pompoen, bladerdeeg, recept

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas

6
By Mind Your Feed on 18 oktober 2017 Diner

Oh, oeps… ineens herken ik een fase. Een eet-fase… Die heb ik zo nu en dan, dan maak ik een tijd lang achter elkaar dezelfde soort gerechten klaar. En nu ben ik volgens mij in een fase van quiches en hartige taarten… Het is niks ernstigs hoor, blijkbaar heb ik behoefte aan makkelijk en verwarmend comfort food. Zo in deze steeds korter wordende dagen vind ik het heerlijk om de oven zijn werk te laten doen en daarna aan te schuiven. Deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas komt wat mij betreft deze herfst nog vaker op tafel!

quiche met pompoen

Hier thuis komen de quiches en hartige taarten – wat is het verschil eigenlijk? – naar mijn mening te weinig op tafel… Stom vind ik, want uiteindelijk bepaal ik meestal wat er wordt gegeten. Maar ik probeer rekening te houden met de wensen van het gezin, en die zijn niet zo happig op deze makkelijke gerechten. Ik vind het juist ideaal, want in die ene taart zit een complete maaltijd. Je hoeft er eigenlijk vrij weinig naast te zetten om heerlijk te smullen.

quiche met pompoen

Meestal komt er nog wel een salade op tafel, maar dan is het ook wel genoeg vind ik. Gelukkig heb ik een moeder die ook dol is op het bakken van goed gevulde hartige taarten, dus haal ik mijn hart op als zij ze heeft klaar gemaakt en wij mogen aanschuiven. En aangezien ik nu eenmaal ook gewoon eigenwijs ben, zet ik ze hier in huis ook gewoon af en toe op het menu. Mijn laatste experiment was deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas en die was meer dan lekker. Ga ik gewoon nog vaker maken…

quiche met pompoen

quiche met pompoen, spinazie en oude kaas, hartige taart met pompoen, bladerdeeg, recept

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas

Makkelijk recept voor hartige taart met pompoen, spinazie en oude kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Totale tijd: 55 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche, vegetarisch
Servings: 1 quiche

Nodig

  • Quichevorm
  • Koekenpan
  • Pan

Ingrediënten

  • 1/2 pompoen
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 6 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • snuf zout
  • 2 eetlepels havermout
  • boter (om in te vetten)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  • Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook.
  • Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm. Verwijder de zaadjes en snij er dan blokjes van. Doe de blokjes pompoen in het kokende water en kook zo’n 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Bak even kort mee tot de blaadjes iets zijn geslonken.
  • Voeg de blokjes pompoen toe aan de koekenpan en strooi de cayennepeper, paprikapoeder, komijn en een snuf zout erbij.
  • Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg.  Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
  • Kluts de eieren en meng deze met de room. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door!
  • Schep de pompoen met spinazie op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Druk eventueel met een vork iets aan, zodat de groenten niet te veel boven de rand uit komen.
  • Schenk het ei-room-mengsel over de groenten. Maak de quiche met pompoen en spinazie daarna af met de rest van de oude kaas.
  • Schuif de quiche met pompoen, spinazie en oude kaas voor 40 minuten in de warme oven. Serveer warm!
Calorieën: 1356kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwit: 65g | Vet: 91g | Verzadigd vet: 51g | Vezels: 12g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

quiche met pompoen

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas, recept voor hartige taart met bladerdeeg, pompoen, spinazie en kaas.

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met pompoen, spinazie en oude kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5 x zoete aardappel salade recepten
Next Article Tosti met avocado, brie en Serrano ham
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

6 reacties

  1. naima on 31 januari 2018 12:53

    voor hoeveel personen is deze quiche bedoeld?

    Reply
  2. Anne on 10 augustus 2019 09:01

    Ik heb hem gister gemaakt, helaas geen foto kunnen maken… Hij was zo lekker! Ik heb gewone peper ipv ceyenna (?) Peper toegevoegd en ik heb spekjes uitgebakken en erbij gedaan. Wij konden er met 2 volwassenen en 2 kinderen van eten en er is nog een klein stukje naar buurvrouw gegaan. Ongeveer 500 gram courgette gebruikt. Wij gaan m weer maken! Dankjewel!

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:28

      Wat heerlijk om te horen dat jullie zo hebben zitten smullen! <3

      Reply
      • Lauran Blommers on 15 mei 2020 21:03

        Verrukkelijk! Heel lekkere combi van ingrediënten. Ik gebruikte royaal ras el hanout kruiden en voldoende cayenne. Echt super! Bedankt voor het delen van dit recept

        Reply
        • Mind Your Feed on 18 mei 2020 10:57

          Heel graag gedaan want ik vind het dan weer super dat je er zo van hebt gesmuld! Lief dat je me dat laat weten, dank je wel!

          Reply
  3. Sofie on 21 oktober 2020 14:08

    Ik ga dit deze week maken! maar vroeg me af waarom je de havermout op de bodem van de quiche legt?
    Ik gebruik ook 1 groot vel bladerdeeg, dat wordt hier zo verkocht. maakt dat een verschil?

    Reply
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.