Ga terug
+ servings
broccoli rijst

Broccoli rijst met paprika en geroosterde cashewnoten

Makkelijk recept voor rijst van broccoli met zoet zure dressing
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groente, Koolhydraatarme recepten, vegetarisch
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1/2 cm gember (vers)
  • 15-20 cashewnoten
  • olie (om te bakken)

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel ketjap (zout)
  • 1/2 theelepel honing

Bereiden

  • Verwarm de wokpan op het vuur (zonder olie!) en rooster hier de cashewnoten in. Bak ze kort aan tot ze iets verkleuren. Schep uit de pan en zet apart.
  • Snij de broccoliroosjes van de stronk en doe deze in de foodprocessor. Hak tot grove kruimels, dit is de broccoli rijst.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Schil een stukje gember.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak kort mee. Voeg dan de broccoli rijst toe en roerbak zo’n 3 a 4 minuten.
  • Maak intussen de paprika schoon en snij in blokjes. Ook de dressing maakte ik nu klaar; meng de olijfolie met het sap van 1/2 limoen, een beetje honing en de zoute ketjap.
  • Serveer de broccoli rijst met paprika met de geroosterde cashewnoten en de frisse dressing. Laat de zomer maar komen!
Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 12g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 11g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl