Verwarm de wokpan op het vuur (zonder olie!) en rooster hier de cashewnoten in. Bak ze kort aan tot ze iets verkleuren. Schep uit de pan en zet apart.
Snij de broccoliroosjes van de stronk en doe deze in de foodprocessor. Hak tot grove kruimels, dit is de broccoli rijst.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Schil een stukje gember.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak kort mee. Voeg dan de broccoli rijst toe en roerbak zo’n 3 a 4 minuten.
Maak intussen de paprika schoon en snij in blokjes. Ook de dressing maakte ik nu klaar; meng de olijfolie met het sap van 1/2 limoen, een beetje honing en de zoute ketjap.
Serveer de broccoli rijst met paprika met de geroosterde cashewnoten en de frisse dressing. Laat de zomer maar komen!