Broccoli rijst met paprika en geroosterde cashewnoten

5

Afgelopen week stond ik in de supermarkt. Goh, als ik deze zin nog eens lees dan denk ik ik sta toch bijna elke dag in de supermarkt….? Nou, dat is dus zo, maar dat was niet de aanleiding voor dit recept. Ik stond namelijk bij het schap van de voorgesneden groenten. En ik ben groot voorstander van verse groenten, en zelf snijden, maar toch werd ik de kant van de koeling opgetrokken. En daar zag ik ineens broccoli rijst staan. Kant-en-klaar. Hoe makkelijk wil je het hebben? Ik besloot een ongesneden broccoli mee te nemen en zelf deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten klaar te maken.

broccoli rijst

Rijst van bloemkool kende ik al wel, maar het was eigenlijk nog niet in me opgekomen om hetzelfde te doen met broccoli. Soms moet een idee blijkbaar even letterlijk onder mijn neus worden geduwd… In de winkel dacht ik alleen maar wat suf dat ik dit niet zelf heb verzonnen. Maar ja, je kunt niet alles hebben…

broccoli rijst

De voorgesneden broccoli rijst heb ik dus laten staan. Dat kan mijn foodprocessor ook wel. Ik besloot mijn eerste experiment nog een beetje eenvoudig te houden en toverde dit heerlijke lichte voorjaarsrecept uit mijn keuken. En met het mooie weer dat eraan komt, is dit een gerecht dat precies bij de tijd van het jaar past. De variaties op deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten zijn natuurlijk eindeloos, dus je zult vast nog wel meer van mij horen….

broccoli rijst

broccoli rijst

Broccoli rijst met paprika en geroosterde cashewnoten

Makkelijk recept voor rijst van broccoli met zoet zure dressing
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groente, Koolhydraatarme recepten, vegetarisch
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1/2 cm gember (vers)
  • 15-20 cashewnoten
  • olie (om te bakken)

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel ketjap (zout)
  • 1/2 theelepel honing

Bereiden

  • Verwarm de wokpan op het vuur (zonder olie!) en rooster hier de cashewnoten in. Bak ze kort aan tot ze iets verkleuren. Schep uit de pan en zet apart.
  • Snij de broccoliroosjes van de stronk en doe deze in de foodprocessor. Hak tot grove kruimels, dit is de broccoli rijst.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Schil een stukje gember.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak kort mee. Voeg dan de broccoli rijst toe en roerbak zo’n 3 a 4 minuten.
  • Maak intussen de paprika schoon en snij in blokjes. Ook de dressing maakte ik nu klaar; meng de olijfolie met het sap van 1/2 limoen, een beetje honing en de zoute ketjap.
  • Serveer de broccoli rijst met paprika met de geroosterde cashewnoten en de frisse dressing. Laat de zomer maar komen!
Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 12g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 11g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

broccoli rijst

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

broccoli rijst met paprika, makkelijk bijgerecht recept

Ga jij aan de slag met dit recept voor broccoli rijst met paprika en geroosterde cashewnoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Het was delicious! Zelf eet ik geen vlees, maar wie dit wil maken, zou er zelf nog wat kipfilet bij kunnen doen. Voor mij was het helemaal perfect. Ga ik zeker bewaren, dit recept.
    Ook de dressing was precies goed. Dankjewel !

    • Mind Your Feed op

      Ah, dat vind ik dan weer super leuk om te horen!! Heel graag gedaan 🙂 En inderdaad, kipfilet zou er goed bij kunnen, maar ik heb dit recept expres vega gehouden!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.