Ga terug
+ servings
Italiaans platbrood, makkelijk snel recept voor foccacia met mozzarella en ui

Italiaans platbrood met mozzarella en ui

Makkelijk en snel recept voor Italiaanse foccacia met mozzarella en ui
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Brood
Italiaans
Borrelhapje, Brood
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 ml volle kwark
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels oregano (gedroogd)
  • 2 eetlepels tijm (gedroogd)
  • 1 eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 1 rode ui
  • 1 bol buffelmozzarella
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano, tijm en rozemarijn aan toe. Doe ook het bakpoeder in de kom en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Schep de kwark in de kom en meng met de bloem. Schenk 3 el olijfolie bij het deeg en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je nog wat olie toe.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zorg dat het plat brood overal even dik is!
  • Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Leg de ui op het Italiaans platbrood en druk voorzichtig in het deeg.
  • Snij de buffelmozzarella in plakjes en leg deze over de ui. Strooi tot slot nog een klein beetje rozemarijn en grof zeezout over het Italiaans platbrood.
  • Schuif nu het brood met mozzarella en ui in de oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Snij in plakken en serveer met zelfgemaakte aioli!
Calorieën: 962kcal | Koolhydraten: 175g | Eiwit: 50g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl