Doe de bloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano, tijm en rozemarijn aan toe. Doe ook het bakpoeder in de kom en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Schep de kwark in de kom en meng met de bloem. Schenk 3 el olijfolie bij het deeg en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je nog wat olie toe.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zorg dat het plat brood overal even dik is!
Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Leg de ui op het Italiaans platbrood en druk voorzichtig in het deeg.
Snij de buffelmozzarella in plakjes en leg deze over de ui. Strooi tot slot nog een klein beetje rozemarijn en grof zeezout over het Italiaans platbrood.
Schuif nu het brood met mozzarella en ui in de oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Snij in plakken en serveer met zelfgemaakte aioli!