X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaans platbrood, makkelijk snel recept voor foccacia met mozzarella en ui

Italiaans platbrood met mozzarella en ui

11
By Mind Your Feed on 16 augustus 2019 Snacks

Zo vlak voor het weekend wil ik nog een lekker borrel recept met je delen. Namelijk dit Italiaans platbrood met mozzarella en ui. Het heeft wat weg van die heerlijke luchtige focaccia broden, maar dan is dit een snelle versie daarvan. Ideaal als je bijvoorbeeld onverwacht visite krijgt en je toch bij de borrel wat lekkers op tafel wilt zetten. Moet je natuurlijk wel de ingrediënten in huis hebben… maar dat komt vast goed want de basis van dit brood bestaat uit bloem en kwark. Yep, zo eenvoudig kan het zijn. Net als bij de Italiaanse focaccia kun je natuurlijk los gaan op de topping, maar voor nu een basisrecept, met heerlijke buffelmozzarella en ui. En natuurlijk heerlijke kruiden. Serveer met zelfgemaakte aioli en ik zeg, laat het weekend maar komen hoor!

Italiaans platbrood

Dit jaar geen Italië voor ons. We brengen onze zomervakantie in Oostenrijk door. Wel heel dicht bij de Italiaanse grens dus wie weet heb ik nog geluk. Dat we een goede bakker tegenkomen waar ze die heerlijke luchtige focaccia’s verkopen. Ik hou zo van dit brood! Een feestje bij de borrel, maar ook heerlijk als lunch broodje. Of bij een makkelijke Caprese salade (die je maakt met tomaten, mozzarella, wat basilicum en olijfolie). Oh yum, het water loopt me al in de mond…

Italiaans platbrood

Maar goed, voor al die momenten dat er geen Italiaanse bakker om de hoek zit – en dat gebeurt natuurlijk – heb ik deze snelle variant bedacht. Een Italiaans platbrood met mozzarella en ui. Met als basis dus slechts 2 ingrediënten. Eenvoudiger kan bijna niet. Ga gerust eens experimenteren met de topping, een pizza-achtige versie lijkt mij namelijk ook erg lekker. Dat is voor na de vakantie, ik heb het op mijn to-bake lijstje gezet!

Italiaans platbrood

Italiaans platbrood, makkelijk snel recept voor foccacia met mozzarella en ui

Italiaans platbrood met mozzarella en ui

Makkelijk en snel recept voor Italiaanse foccacia met mozzarella en ui
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Brood
Italiaans
Borrelhapje, Brood
Servings: 1 brood

Nodig

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 ml volle kwark
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels oregano (gedroogd)
  • 2 eetlepels tijm (gedroogd)
  • 1 eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 1 rode ui
  • 1 bol buffelmozzarella
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano, tijm en rozemarijn aan toe. Doe ook het bakpoeder in de kom en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Schep de kwark in de kom en meng met de bloem. Schenk 3 el olijfolie bij het deeg en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je nog wat olie toe.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zorg dat het plat brood overal even dik is!
  • Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Leg de ui op het Italiaans platbrood en druk voorzichtig in het deeg.
  • Snij de buffelmozzarella in plakjes en leg deze over de ui. Strooi tot slot nog een klein beetje rozemarijn en grof zeezout over het Italiaans platbrood.
  • Schuif nu het brood met mozzarella en ui in de oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Snij in plakken en serveer met zelfgemaakte aioli!
Calorieën: 962kcal | Koolhydraten: 175g | Eiwit: 50g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Italiaans platbrood

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaans platbrood, makkelijk snel recept voor foccacia met mozzarella en ui

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaans platbrood met mozzarella en ui? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

borrelhap borrelhapje brood focaccia Italiaans platbrood pasen platbrood zelf brood bakken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePlaattaart met gerookte kipfilet en courgette
Next Article Pannenkoeken (basisrecept)
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Omelet rolletjes met zalm

11 reacties

  1. Cindy on 19 december 2019 06:32

    Heyhey! Op hoeveel graden staat de oven voor het Italiaanse brood? Alvast bedankt.

    Zonnige groetjes
    Cindy

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 december 2019 09:23

      Hey Cindy!
      Ik zet de oven op 180 graden. Veel plezier met bakken!
      Liefs, Reny

      Reply
      • Hedwig on 5 maart 2021 15:22

        Kan ik het deeg ook al een dag van te voren maken en weg leggen in de koelkast voor de dag erna?

        Reply
        • Mind Your Feed on 8 maart 2021 11:32

          Dat zou moeten kunnen! Dan zou ik het in een mengkom afgedekt in de koelkast bewaren zodat het deeg niet kan uitdrogen.

          Reply
  2. Rina on 29 december 2019 17:26

    Hoi Reny.

    Net gemaakt, erg lekker!
    Maar… het deeg plakt gigantisch aan mijn handen vast als ik het kneed.
    Heb je een tip hoe ik dit voorkomen kan.?

    Groetjes Rina

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 december 2019 13:52

      Hi Rina, mijn tip komt een beetje laat want ik denk dat het deeg inmiddels wel van je handen is… 😉 Haha!
      Voor een volgende keer; een beetje bloem op je handen of zorgen dat je handen een beetje vochtig zijn. En verder hoort het er wel een beetje bij…

      Reply
      • Rein on 4 februari 2020 14:51

        Bakpoeder of baking soda?

        Reply
        • Mind Your Feed on 14 februari 2020 17:39

          Bakpoeder! 😉

          Reply
  3. Bonny on 11 september 2020 16:22

    Hehoi,

    Dit ziet er super leuk en makkelijk uit! 2 vraagjes:
    1) kan het ook met volkorenmeel?
    2) kan het ook in de airfryer?

    Ben benieuwd! Bonny

    Reply
  4. Winanda on 26 maart 2021 07:38

    Gisteren vol enthousiasme het brood gemaakt. Had het deeg een avond te voren klaar gemaakt. Helaas eenmaal in de oven kwam er veel vocht uit de mozzarella en hierdoor werd het brood niet gaar. Heb tussentijd het vocht nog verwijderd maar helaas, brood mislukt.

    Reply
  5. Renate on 14 juni 2024 14:05

    5 sterren
    Lekker luchtig brood, perfect voor bij de borrel!

    Reply
2.87 from 15 votes (14 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.