Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Ik maak het altijd even nat onder de kraan, frommel er dan een prop van en wanneer je deze voorzichtig uit trekt, kun je makkelijk de cakevorm bekleden.
Doe de bloem in de mengkom en voeg hier het bakpoeder, de suiker, een mespunt vanillepoeder en snuf zout aan toe. Roer even goed door.
Doe de blauwe bessen in een schaaltje en doe hier 1 el bloem bij. Schep goed om zodat de bessen bedekt zijn met de bloem. Zo zakken ze straks niet direct naar de bodem van je cake.
Voeg de eieren toe aan de mengkom met de bloem. Schenk er 150 ml Betsie’s volle geitenyoghurt-moment bij. Snij de boter in fijne blokjes en gebruik de mixer met garde om alle ingrediënten tot een glad beslag te mengen.
Doe nu de blauwe bessen in de mengkom met het beslag en gebruik een spatel om ze er voorzichtig doorheen te scheppen.
Stort het beslag voor de yoghurt cake met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi de cake nog met 2 el amandelschaafsel. Schuif de yoghurt cake met blauwe bessen voor 75 minuten in de warme oven.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Het klopt dat deze nog wat vochtig is, dat komt door de yoghurt en de blauwe bessen.