Ga terug
+ servings
avocado toast met spinazie en champignons, gezond ontbijt recept, hartig ontbijt recept, gezonde lunch, lekker veel groenten bij de lunch

Avocado toast met spinazie en kastanjechampignons

Makkelijk recept voor ontbijt of lunch van toast met avocado, spinazie en champignons
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Brood, Lunch, Ontbijt
Nederlands
Groente, Lunch recepten, Pasen
Porties: 1 lunch

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1/4 avocado
  • 50 gram bladspinazie
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne stukjes. 
  • Verwarm wat olie in de wokpan en bak de champignons in ongeveer 7 minuten gaar. 
  • Voeg de balsamico azijn toe samen met de spinazie en laat deze slinken. Draai het vuur uit.
  • Toast 2 volkoren boterhammen in een broodrooster of op een grillplaat.
  • Prak de avocado fijn en besmeer hier de boterhammen mee. Strooi wat chilivlokken over de avocado.
  • Schep dan de balsamico champignons met de spinazie over de avocado. Maak de avocado toast met spinazie en kastanjechampignons af met wat Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Calorieën: 258kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 12g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl