Ga terug
+ servings
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Makkelijk recept voor goedgevulde Chinese tomatensoep met kip en taugé.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Soep
Chinese
Maaltijdsoep, Soep recepten, Tomatensoep
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 8 tomaten (stevig en smaakvol)
  • 1/2 winterpeen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 cm gember
  • 1 prei
  • 2 bosui
  • 100 gram taugé
  • 1 bosje koriander (klein)
  • 250 gram kip drumsticks
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1/2 eetlepel appel azijn
  • 3 eetlepels honing
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 eetlepel speltbloem
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 1,2 liter water
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verhit in de grote soeppan wat olie en bak daarin de drumsticks rondom bruin. Voeg nu het water samen met 1 bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen.
  • Zet een extra pan op het vuur met een flinke laag water. Breng aan de kook. Verwijder de kroontjes van 6 van de tomaten (de andere 2 houden we even apart) en snij ze aan de onderkant kruislings in. Als het water kookt, dompel je de tomaten voorzichtig onder in het warme water. Laat ze even meekoken totdat het schilletje begint los te laten. Giet de tomaten af en laat ze afkoelen, trek dan het schil van de tomaten af.
  • Snipper de ui en snij de winterpeen heel fijn. Verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper in dunne reepjes. Maak de gember schoon en snij klein.
  • Verwarm in de pan die je net gebruikt hebt om de tomaten te ontvellen een scheut olie en fruit de ui en winterpeen aan. Pers hier de knoflook boven uit en voeg ook de fijngesneden gember en het pepertje toe. Schep goed om, doe de tomatenpuree erbij en vul het lege blikje met water, voeg dit ook toe. Nog een eetlepel speltbloem erbij en dan circa 5 minuten bakken. Blijf omscheppen!
  • Schep met een schuimspaan de kipdrumsticks uit de bouillon en laat ze afkoelen.
  • Schep nu het tomatenpuree-mengsel in de bouillon en voeg ook de ontvelde tomaten toe. Laat ongeveer 3 minuten meekoken met de bouillon en draai dan het vuur uit. Gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken.
  • Was de prei en snij in ringen. Voeg deze toe aan de soep, samen met 3/4e van de taugé. Breng de soep nog voor 5 minuten aan de kook zodat deze groenten wat zachter kunnen worden. Breng de tomatensoep op smaak met de azijn, honing, peper en zout.
  • Pluk het kippenvlees van de drumsticks. Snij de bosui in fijne ringen, hak de koriander fijn en snij de overgebleven tomaten in kleine blokjes. Roer als laatste de kip, de koriander en de tomaten door de Chinese tomatensoep en verdeel over de kommen. Maak nog af met de bosui en taugé.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl