Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Verwijder de uiteinden van de courgette en snij ook in fijne blokjes.
Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan, bak kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak dit bruin.
Doe de paprika en de courgette in de pan en bak een paar minuten mee.
Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schenk de tomatensaus en de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg de doperwten uit de vriezer toe. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Meestal schep ik de pasta door de saus. Schep anders de pasta met tomatensaus en gehakt met lekker wat Parmezaanse kaas! Buon appetito!