Pasta met tomatensaus en gehakt

0

Dit is dé klassieker. Mijn lifesaver durf ik ook wel te zeggen. Dit is wat er op tafel komt als ik echt even geen inspiratie heb. Of als er super snel nog een maaltijd in elkaar geflanst moet worden. Ik deelde het recept voor deze pasta met tomatensaus en gehakt al op Instagram in mijn stories maar had daar ook beloofd dat het op de blog zou komen. En dat moest ook eigenlijk wel, want ik denk dat wij dit eens per 2 weken eten. Het is dus een schande dat ik het recept nog niet had uitgewerkt. Wat al zo lang ik me kan herinneren komt deze pasta zo regelmatig op tafel. Het is een snelle variant op het recept voor Italiaanse pastasaus dat ook online staat. Daar heb je echt wel 2 a 3 uur de tijd voor nodig, maar dat heb je doordeweeks nou eenmaal niet….

pasta met tomatensaus

Ik had heel lang geleden een Italiaans vriendje. Oh, nu voel ik me gelijk heel oud…. maar dat is al meer dan 15 jaar terug. Met hem ging ik eigenlijk elke zomer naar Italië, op familiebezoek. En doordat ik het land, het eten en de Italiaanse gewoonten toen van zo dichtbij mee maakte, ben ik na al die jaren nog steeds dol op alles wat Italiaans is. Maar met name de Italiaanse keuken vind ik echt fantastisch.

Het recept voor traditionele ragù, de Italiaanse pastasaus, leerde ik maken van zijn oma. Dit gerecht staat zeker 2 a 3 uur te pruttelen en dat proef je natuurlijk ook! Super super lekker, maar doordeweeks heb je daar niet altijd de tijd voor. Ik niet in elk geval. Wat ik soms doe is in het weekend een grote pan met saus laten pruttelen en dit in porties invriezen. Zo heb je die heerlijke saus altijd bij de hand. Maar op het moment dat ik dat niet heb, dan zet ik deze pasta met tomatensaus en gehakt op tafel. De kids zijn er gek op!

pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus en gehakt

Voor 4 personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 400 ml tomatenblokjes in blik
  • 400 ml tomatensaus in fles (zonder toevoegingen!)
  • peper
  • zout
  • oregano
  • 300 gr pasta naar keuze
  • olie om in te bakken
  • Parmezaanse kaas

Nodig; grote pan met dikke bodem, pan voor de pasta

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Verwijder de uiteinden van de courgette en snij ook in fijne blokjes.

Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan, bak kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak dit bruin.

Doe de paprika en de courgette in de pan en bak een paar minuten mee.

Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schenk de tomatensaus en de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg de doperwten uit de vriezer toe. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.

Meestal schep ik de pasta door de saus. Schep anders de pasta met tomatensaus en gehakt met lekker wat Parmezaanse kaas! Buon appetito!

pasta met tomatensaus

Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met tomatensaus en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.