Gepofte aardappel met frisse kwark en spekreepjes

0

Duimen jullie net zo hard als ik dat het komend weekend weer eens prachtig weer gaat worden? Ik heb namelijk wel weer eens zin in een bbq-party! Het is alweer een tijdje geleden dat we buiten aten, volgens mij voor het laatst rond de mooie dagen van Pasen. Nou ben ik er altijd heel slecht in om te onthouden hoe het weer was op een bepaald moment. Als ik mensen hoor zeggen weet je nog, vorig jaar in mei hadden we zulk mooi weer, dan zit ik altijd een beetje wazig te kijken. Ik onthou dat dus gewoon niet… Wat ik wel onthou, zijn lekkere recepten. Bijvoorbeeld voor op de bbq. Wacht dacht je van deze gepofte aardappel met frisse kwark en spekreepjes? Die horen toch op tafel bij een buiten maaltijd?

gepofte aardappel

gepofte aardappel

Als ik aan bbq-en denk, denk ik ook aan gepofte aardappels. Dat deed mijn moeder vroeger al, aardappels voorkoken en dan in aluminium folie gewikkeld op de bbq. Poffen maar! Heerlijk vond ik dat toen al, en ook altijd erg lekker met een flinke klodder knoflooksaus… Yep! Omdat ik er toch echt vanuit ga dat het bbq seizoen binnenkort weer aan gaat breken – dat moét toch gewoon! – ga ik de komende tijd ook wat makkelijke bbq recepten met je delen.

gepofte aardappel

Er staan al heel wat spiesjes op de blog. En ik heb ook een geweldig recept om zelf saté te maken, met zelfgemaakte satésaus natuurlijk. Verder ben ik niet zo van de hele grote stukken vlees. Ik zal je dan ook meteen maar eerlijk vertellen dat ik zelf vrij weinig achter de bbq sta. Ik laat dat liever aan anderen over… meekijken kan ik heel goed, dat wel! En bedenken wat er op de bbq moet en wat we er verder bij eten, ook. Zo zijn de taken goed verdeeld!

gepofte aardappel

Gepofte aardappel met frisse kwark en spekreepjes

Voor 4 personen:

  • 4 grote aardappels, kruimig
  • 125 spekreepjes
  • 4 el volle kwark
  • 4 el hüttenkäse
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse dille
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Nodig; pan om te koken, bbq, aluminiumfolie, koekenpan

Bereiden: Was de aardappels en dep ze droog. Verwijder eventuele pitjes en oneffenheden. Zet een pan met water op het vuur en leg de aardappels in de pan. Breng het water aan de kook en kook de aardappels zo’n 5 minuten voor.

Scheur 4 stukjes aluminiumfolie af en leg de aardappel in het midden van het folie.

Schenk een scheutje olijfolie over de aardappel, bestrooi met peper en zout en vouw het folie dicht. Leg de aardappels in het folie op de warme bbq – liefst tussen de kolen! – en pof ze in 20 minuten.

Meng intussen de kwark met de hüttenkäse. Pers de knoflook erbij uit. Knip de verse dille en voeg toe, breng de kwarkdressing op smaak met wat peper.

Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.

Snij de aardappels open, schep er wat van de kwarkdressing tussen en maak af met de gebakken spekreepjes. Bring summer on!

gepofte aardappel

Ga jij aan de slag met dit recept voor gepofte aardappel met frisse kwark en spekreepjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.