Ga terug
+ servings
salade met zoete aardappel, recept, salade linzen, feta, geroosterde zoete aardappel

Salade met zoete aardappel, linzen en feta

Makkelijk recept voor salade met geroosterde zoete aardappel, linzen en feta met balsamico-dressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Salade
Nederlands
Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel (1 kleine)
  • 130 gram linzen (voorgekookt en uitgelekt)
  • 75 gram feta
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 takje verse peterselie
  • chilivlokken (naar smaak)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.
  • Schil de zoete aardappel en snij deze in fijne blokjes. Doe in een schaal met 2 el olijfolie, de komijn, gemberpoeder, peper en zout. Hussel goed door en spreid de zoete aardappel dan uit op het bakpapier. Bak in 15-20 min krokant en gaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na met water. 
  • Verkruimel de feta.
  • Maak de dressing voor de salade met zoete aardappel klaar door 2 el olijfolie met 1 el balsamico-azijn te mengen in een klein schaaltje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokken toe. 
  • Haal de zoete aardappel uit de oven, laat iets afkoelen. Doe de rucola in de saladeschaal en voeg de zoete aardappel, linzen en feta toe. 
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met zoete aardappel, linzen en feta met de dressing. 
Calorieën: 500kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 25g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl