Ga terug
+ servings
pittige eiersalade met sambal

Pittige eiersalade met sambal

Makkelijk recept voor de lekkerste Indische eiersalade met sambal.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 20 hapjes

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 3 theelepel sambal Badjak
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 25 gram verse bieslook
  • snuf zout
  • 20 amuse cups (of toastjes)
  • gebakken uitjes

Bereiden

  • Doe de eieren in de pan, voeg hier water aan toe. Zet op het vuur en kook in 8 minuten hard.
  • Pel de eieren en prak ze op een snijplank. Ik gebruikte hier een vork voor, maar je kunt ook kleine stukjes snijden. Doe daarna in de mengkom.
  • Voeg de yoghurt, mayonaise, sambal en de kruiden toe aan het ei. Snij de bieslook heel fijn en voeg deze ook toe aan de schaal. Meng alle ingrediënten goed voor een smeuïge pittige eiersalade. 
  • Is de eiersalade nog niet romig genoeg, voeg dan nog wat yoghurt toe. Wil je pittiger, dan kun je uiteraard wat extra sambal gebruiken.
  • Serveer de pittige eiersalade met sambal in de amuse cups of op een toastje. Maak af met wat gebakken uitjes on top.
Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl