Ga terug
+ servings
Limburgse mosterdsoep, zelf mosterdsoep maken, recept voor mosterdsoep met Limburgse mosterd

Limburgse mosterdsoep met spekjes

Makkelijk recept voor romige mosterdsoep van Limburgse mosterd
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Soep
Nederlands
Feestelijk, Soep recepten, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels Limburgse mosterd
  • 50 ml kookroom
  • 75 gram abdijkaas
  • scheutje bruin bier (optioneel)
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 lente ui

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm de roomboter in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe en bak even kort mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan.
  • Snij de abdijkaas in blokjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kaas smelten in de groentebouillon. Wanneer de kaas gesmolten is, gebruik je de staafmixer om een gladde soep te maken.
  • Bak de spekreepjes krokant in de koekenpan. Snij de lente ui in fijne ringen.
  • Schep de mosterd in de soep en voeg de kookroom toe. Optioneel kun je nog een scheutje bruin bier aan de Limburgse mosterdsoep toevoegen.
  • Maak de mosterdsoep af met de krokante spekreepjes en de fijn gesneden lente-ui. Serveer met een broodje met abdijkaas.
Calorieën: 324kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 9g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl