X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Limburgse mosterdsoep, zelf mosterdsoep maken, recept voor mosterdsoep met Limburgse mosterd

Limburgse mosterdsoep met spek

0
By Mind Your Feed on 14 april 2021 Diner, Lunch

Mosterdsoep met Limburgse mosterd. Oh, dit is zo’n heerlijk makkelijk soep recept dat al een hele tijd op mijn lijstje stond om zelf eens te maken! Eigenlijk sinds vorig jaar zomer, toen we een weekje in Zuid Limburg vakantie vierden en ik daar Limburgse mosterdsoep op de kaart van een fantastisch boscafé zag staan. Heerlijk op het terras was mijn keuze snel gemaakt. En ik had absoluut geen spijt, ik proefde een geweldige romige zachte mosterdsoep…. dus daar wilde ik thuis ook nog eens mee aan de slag. Het geheim van deze mosterdsoep is niet alleen de Limburgse mosterd, die wat milder is dan bijvoorbeeld Franse mosterd. Er zit nog een bijzonder ingrediënt in, namelijk zachte abdijkaas. Voor een extra bite voeg ik nog uitgebakken spekjes toe. En met nog een broodje ernaast, zet je zo een makkelijke maaltijd op tafel!

Limburgse mosterdsoep, romige mosterdsoep met Limburgse mosterd

Limburgse mosterdsoep

Mosterd heb ik standaard in de koelkast staan! Het is een ideale smaakmaker in dressings en sauzen, bij salades en wraps. Maar zelf mosterdsoep maken, daar was ik eigenlijk nog niet op gekomen. Zo zie je maar, ook ik haal mijn inspiratie óveral vandaan. In dit geval dus van de menukaart van een restaurant! Vooral de abdijkaas in dit recept is echt een toevoeging, zo wordt de soep nog romiger en zachter!

Limburgse mosterdsoep

Limburgse mosterdsoep, mosterdsoep met Limburgse mosterd

Mosterdsoep met spekjes

Meestal maak ik soep van groenten, voor mij is het de ideale manier om restjes te verwerken! In dit recept gaan naast een uitje en wat knoflook verder geen groenten…. Het is dan ook net even een ander soepje, maar zeker de moeite waard om eens klaar te maken! Na een lange wandeling door het Limburgse bos vond ik het een heerlijk kommetje comfort food! Serveer er krokant gebakken spekjes bij voor net wat meer bite en maak de Limburgse mosterdsoep af met wat ringetjes fijn gesneden lente-ui.

Limburgse mosterdsoep

Limburgse mosterdsoep

Limburgse mosterdsoep, zelf mosterdsoep maken, recept voor mosterdsoep met Limburgse mosterd

Limburgse mosterdsoep met spekjes

Makkelijk recept voor romige mosterdsoep van Limburgse mosterd
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Soep
Nederlands
Feestelijk, Soep recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Staafmixer
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels Limburgse mosterd
  • 50 ml kookroom
  • 75 gram abdijkaas
  • scheutje bruin bier (optioneel)
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 lente ui

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm de roomboter in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe en bak even kort mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan.
  • Snij de abdijkaas in blokjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kaas smelten in de groentebouillon. Wanneer de kaas gesmolten is, gebruik je de staafmixer om een gladde soep te maken.
  • Bak de spekreepjes krokant in de koekenpan. Snij de lente ui in fijne ringen.
  • Schep de mosterd in de soep en voeg de kookroom toe. Optioneel kun je nog een scheutje bruin bier aan de Limburgse mosterdsoep toevoegen.
  • Maak de mosterdsoep af met de krokante spekreepjes en de fijn gesneden lente-ui. Serveer met een broodje met abdijkaas.
Calorieën: 324kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 9g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Limburgse mosterdsoep

Mosterdsoep recept, zelf mosterdsoep maken, milde mosterdsoep

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met dit recept voor Limburgse mosterdsoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Limburgse mosterd makkelijke soep recepten mosterdsoep soep soep recepten Zuid-Limburg
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu Makkelijke maaltijden #175
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #176
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.