Ga terug
+ servings
zoete aardappel lasagne.JPG

Zoete aardappel lasagne met aubergine

Makkelijk recept voor vegetarische lasagne met lekker veel groenten!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Glutenvrije recepten, Groente, vegetarisch
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels (medium)
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 200 gram bladspinazie
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel cayennepeper
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was voorzichtig de aubergine en droog deze af. Snij in lange plakken, van ongeveer 1/2 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de plakken aubergine op de bakplaat. Maak een kruidenolie van 2 el olijfolie, 1 tl tijm, 1 tl oregano, wat peper en zout en 1 geperste teen knoflook. Smeer elke plak aubergine in met de olie en schuif de bakplaat voor 12 minuten de oven in. Draai de plakken halverwege even om. Haal de plakken uit de oven en zet ze even apart. De oven mag wel warm blijven…
  • Schil de zoete aardappel en snij dunne plakken, zo’n 3 mm dik. Zet ze even apart.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui zachtjes in aan. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm, oregano, nootmuskaat, cayennepeper, en eventueel een snuf zout toe en laat deze saus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door.
  • Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes. Verwarm wat olie in de wokpan en bak hier de paprika in, tot deze zachter is geworden. Voeg nu de spinazie toe en pers nog een teentje knoflook erbij uit. Ja, ik hou van knoflook….! Laat de spinazie slinken en draai dan het vuur uit.
  • Gebruik nog wat olie om de ovenschaal in te vetten. Het is nu tijd om de zoete aardappel lasagne te gaan opbouwen. Onderop komt een laag zoete aardappel, zorg dat de bodem bedekt is. Daarna een laag van de tomatensaus, dan een laag spinazie en dan een laag van aubergine. Nu ga je de laagjes herhalen, dus eerst zoete aardappel, dan weer tomatensaus, dan de spinazie en je sluit af met de aubergine.
  • Snij de mozzarella in dunne plakken en beleg de zoete aardappel lasagne ermee. Zorg dat de hele bovenkant van de lasagne bedekt is. Schuif de schaal nu voor ongeveer 25 minuten de oven in. Prik even voorzichtig in de lasagne om te zien of de zoete aardappel gaar is.
Calorieën: 233kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 7g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 13g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl