Ga terug
+ servings
noedels met pittig gehakt, snelle Oosterse roerbak, rundergehakt, Oosterse recepten

Noedels met pittig gehakt

Makkelijk en snel recept voor Oosterse noedels met pittig gekruid gehakt.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Oosters
Noedels recepten, Roerbak recepten, Vlees recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal (meer mag ook, naar smaak)
  • 1 theelepel suiker (of honing)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroengras (gedroogd)
  • 1 theelepel Chinese 5 spice kruidenmix
  • 50 ml water
  • 300 gram noedels
  • sesamolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de teentjes knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rondom aan.
  • Schenk de vissaus en ketjap bij het gehakt en pers het sap van 1/2 limoen hierbij uit.
  • Voeg de kaneel, gedroogde citroengras en Chinese 5 spice kruidenmix toe. Voeg ook 1 theelepel suiker of een druppel honing toe.
  • Schenk nog 50 ml water bij het pittig gehakt en laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de noedels met het pittig gehakt met roergebakken broccoli en paksoi.
Calorieën: 546kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 21g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl