Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij de boontjes in stukjes van 3 cm. Doe de sperzieboontjes in een pan met water en kook 4 minuten voor.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Snij de paprika en courgette in kleine blokjes.
Verwarm een scheut olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak kort mee.
Strooi de komijn, cayennepeper, koriander en nootmuskaat bij de groenten en schep goed door.
Voeg de voorgekookte sperzieboontjes, de doperwten (bevroren) en de spinazie toe aan de hapjespan. Laat de spinazie iets slinken en schenk dan de room in de pan.
Maak voor de eieren 5 kuiltjes in de groene groenten. Breek voorzichting boven elk kuiltje een ei.
Laat de eieren zo'n 15 minuten zachtjes stoven en stollen. Het eigeel mag nog iets zacht zijn.
Verbrokkel de feta boven de groenten en eieren en maak de groene shakshuka af met verse platte peterselie.
Serveer met stevig brood en eet smakelijk!