Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de tagliatelle toe en kook in zo’n 7 a 8 minuten beetgaar. Giet af en roer hier wat olijfolie doorheen, zo gaat de pasta niet aan elkaar plakken.
Doe de diepvriesspinazie in een steelpannetje en schenk hier de room bij. Laat de spinazie zachtjes ontdooien. Dit wordt straks de saus.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne plakjes.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
Daarna mag de spinazie in de pan, bak deze maar kort mee zodat de groente iets kan slinken. Doe als laatste de gerookte kip bij de groenten en verwarm even mee.
Voeg de tagliatelle toe aan de pan. Schep de bladspinazie met room uit het steelpannetje ook in de grote pan en roer alle ingrediënten door elkaar.
Serveer de tagliatelle met spinazie en gerookte kip met flink wat Parmezaanse kaas en verse basilicum. Dat hoort nu eenmaal bij een goed bord pasta! Buon appetito!