X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Tagliatelle met spinazie en gerookte kip

1
By Mind Your Feed on 25 oktober 2017 Diner

Doordeweekse maaltijden… je moet ze steeds maar weer verzinnen. Niet elke dag wat anders, maar een beetje afwisseling is wel zo fijn natuurlijk. De ene week lukt het mij beter dan de andere week. Om creatief te zijn en steeds verschillende gerechten op tafel te zetten. In die andere week kom ik ook niet veel verder dan aardappels met groenten. Of pasta met rode saus, dat is ook altijd goed! Deze tagliatelle met spinazie en gerookte kip maakte ik al tijdens mijn studententijd klaar en is eigenlijk altijd op het menu gebleven.

tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Natuurlijk probeer ik de week ook te organiseren door het maken van mijn weekmenu’s. En door op vaste dagen in de week een bepaald gerecht op tafel te laten komen. Fijn dat er dan een aantal recepten zijn waar ik altijd op terug kan vallen. Waarvan ik de ingrediënten kan dromen en meestal ook al standaard in huis heb. Ideaal voor als de planning toch eens in de soep loopt.

tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Deze tagliatelle met spinazie en gerookte kip maakte ik al klaar toen ik nog studeerde. Toen was het vooral een goedkope maaltijd en dat kwam af en toe best handig uit. Tegenwoordig staat dit pasta gerecht nog steeds regelmatig op tafel, al is het recept wel iets uitgebreider dan toen. Maar ik vind nog steeds dat gerechten helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn. En als ze niet al te duur zijn, dan is dat ook mooi meegenomen, toch?!

tagliatelle met spinazie en gerookte kip

 

tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Makkelijk pasta recept met spinazie, roomsaus en gerookte kipfilet.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan
  • Pan
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 200 gram bladspinazie (diepvries)
  • 100 ml plantaardige room
  • 200 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de tagliatelle toe en kook in zo’n 7 a 8 minuten beetgaar. Giet af en roer hier wat olijfolie doorheen, zo gaat de pasta niet aan elkaar plakken.
  • Doe de diepvriesspinazie in een steelpannetje en schenk hier de room bij. Laat de spinazie zachtjes ontdooien. Dit wordt straks de saus.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne plakjes.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
  • Daarna mag de spinazie in de pan, bak deze maar kort mee zodat de groente iets kan slinken. Doe als laatste de gerookte kip bij de groenten en verwarm even mee.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pan. Schep de bladspinazie met room uit het steelpannetje ook in de grote pan en roer alle ingrediënten door elkaar.
  • Serveer de tagliatelle met spinazie en gerookte kip met flink wat Parmezaanse kaas en verse basilicum. Dat hoort nu eenmaal bij een goed bord pasta! Buon appetito!
Calorieën: 437kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwit: 26g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

tagliatelle met spinazie en gerookte kip

Ga jij aan de slag met dit recept voor tagliatelle met spinazie en gerookte kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

 

doordeweekse maaltijden makkelijke pasta pasta pasta gerechten pasta met gerookte kip pasta met spinazie pasta met spinazie en room pasta recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5x Boerenkool recepten – geen stamppot!
Next Article Pompoen smoothie bowl met muesli en vijgen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

1 reactie

  1. Claat on 1 november 2017 12:03

    Dit gerecht gisteren gegeten, ook de kids vonden het erg lekker. En makkelijk met die diepvriesspinazie erbij: ik had deelblokjes spinazie a la creme genomen, dat werkte prima.

    Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.