5x Boerenkool recepten – geen stamppot!

0

Boerenkool recepten. Zeg je herfst, dan zeg je natuurlijk boerenkool stamppot. Wat hadden wij nog een geluk in de ‘herfst’ vakantie… Het leek wel zomer! Of nou ja, een mooie nazomer dan. Maar wat een heerlijk weer, echt een cadeautje. Ik ben met de meiden lekker veel naar buiten geweest en het voelde gewoon nog niet als herfst.

En als ik dan naar de voorspellingen voor komende week kijk, dan zie ik dat we voorlopig afscheid moeten nemen van die heerlijke Indian summer temperaturen. De kou komt eraan, en de guurheid en natte dagen. Tijd voor boerenkool dus! En hoewel ik dol ben op stamppot boerenkool, kun je met deze groente nog zoveel meer doen…. Vandaag 5x boerenkool recepten die geen stamppot zijn. Benieuwd wat ik er dan mee doen? Ik heb genoeg ideetjes!

boerenkool recepten

Natuurlijk was het heerlijk om nog even van het mooie weer te genieten. Beter zo dan dat het met bakken uit de hemel komt. En toch vind ik de herfst, en de winter ook!, een heel fijn seizoen. De dagen worden korter, ik heb zin om in mijn eigen bubbel te kruipen. Om de lekkerste gerechten die bij dit seizoen horen op tafel te zetten. Ik heb ooit eens begrepen dat boerenkool pas echt lekker is als de vorst er overheen is geweest. Maar voor mij is het zo dat wanneer het weer verkrijgbaar is, ik er graag mee aan de slag ga. Een stamppot is natuurlijk heerlijk, maar wist je dat boerenkool zo veelzijdig is? Ik zet vandaag 5 boerenkool recepten voor je op een rijtje!

5x Boerenkool recepten – geen stamppot!

frittata met boerenkool

Frittata met boerenkool en zwarte bonen

zoete aardappel salade

Boerenkoolsalade met zoete aardappel en kikkererwten

couscous met pompoen

Couscous met pompoen en boerenkool

boerenkool

Boerenkool met kip, pastinaak en witte bonen

boerenkool salade

Boerenkool salade met geroosterde pistachenoten

Ga jij aan de slag met een van deze boerenkool recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.