Snij de kipfilet in kleine reepjes en doe deze in de schaal. Schenk hier de olijfolie en sojasaus bij en voeg de sambal toe. Doe daarna de oregano, cayennepeper, chilipoeder, komijn en kaneel erbij en schep goed om. Laat de kip zo’n 10 -15 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.
Maak de komkommer schoon en snij deze over de lengte doormidden, en daarna nogmaals doormidden. Snij er daarna kleine kwarten van.
Snij de uiteinden van de bospeen af en snij daarna in lange dunne reepjes. Een beetje a la Julienne, maar het mag iets steviger.
Halveer de smaaktomaatjes en snij ze daarna nog een keer doormidden.
De tzatziki maakte ik naar mijn eigen recept. Verwarm een grillpan op het vuur. Olie toevoegen is niet nodig, dit zit al in de marinade van de kip. Schep de kip met kruidenmarinade in de pan en bak in 4 a 5 minuten bruin en gaar.
Verwijder de buitenste 4 bladeren van de krop ijsbergsla. Doe dit voorzichtig zodat ze heel blijven.
De rest van de sla gooi je natuurlijk niet weg, daar maak je wat anders lekkers mee! Schep wat van de rauwkost in het blad ijsbergsla en voeg dan de gegrilde kip toe. Maak de sla wraps met kip en rauwkost af met tzatziki. Heerlijk voor om zonnige zomerse avonden!