Ga terug
+ servings
Mexicaanse nacho ovenschotel

Mexicaanse nacho ovenschotel

Makkelijk recept voor ovenschotel met Mexicaans gehakt, paprika, kidneybonen, mais, zure room en pittige oude kaas.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Makkelijke maaltijden, Oven recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 rode uien
  • 2 tomaten (groot)
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot kidneybonen (200 gram)
  • 1/2 blikje mais (100 gram)
  • 100 gram nacho's (tortilla chips naturel)
  • 50 gram zure room
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snipper de ui. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snij in blokjes. Snij ook de tomaat in kleine blokjes. Maak de peper schoon en snij heel fijn. Schil de knoflook.
  • Zet de pan op het vuur en bak hier – zonder olie – het gehakt in aan. Voeg de ui – bewaar nog een beetje voor de garnering van de nacho ovenschotel – paprika en rode peper toe. Pers de knoflook uit bij het gehakt en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kaneel en komijn. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen.
  • Doe de kidneybonen en mais in een vergiet en spoel even af onder de kraan. Voeg deze toe aan de pan met gehakt en roer door.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met een laag nacho’s. Ze mogen een beetje over elkaar heen liggen, geen probleem. Gebruik ongeveer de helft van de nacho’s voor de bodem.
  • Schep dan het gehakt-mengsel in de ovenschaal.
  • Smeer de overgebleven nacho’s in met een laag zure room en leg met de ingesmeerde kant op het gehakt. Bedek het gehakt met een laag nacho’s, dit is het dakje van de ovenschotel.
  • Strooi tot slot ruim geraspte kaas over de Mexicaanse nacho ovenschotel en leg ook het laatste beetje ui op het gerecht. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en dan smullen maar!
Calorieën: 495kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 23g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl