Ga terug
+ servings
Mexicaanse couscous salade

Mexicaanse couscous salade

Makkelijk recept voor maaltijdsalade met couscous, paprika, kidneybonen en avocado met Mexicaanse kruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Couscous, Maaltijdsalade, vegetarisch
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 2 rode paprika's
  • 2 avocado's
  • 1 blikje mais
  • 1 pot kidneybonen
  • 100 gram veldsla
  • 1 limoen
  • 2 theelepels koriander (gedroogd)
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Doe de couscous in de grote schaal en giet hier kokend water overheen. Zorg ervoor dat er ongeveer 1 cm water op de couscous staat. Voeg de gedroogde koriander toe en laat de couscous wellen.
  • Snij de paprika en avocado in blokjes.
  • Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in het vergiet en spoel ze even af.
  • Roer de couscous door en voeg nu de paprika, maïs en kidneybonen toe. Breng op smaak met het sap van de limoen, de cayennepeper, de komijn en een snuf zout. Schenk de olijfolie bij de Mexicaanse couscous salade en meng de ingrediënten.
  • Doe als laatste de veldsla in de schaal en schep voorzichtig om. Maak de salade af met de blokjes avocado en enjoy!
Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 10g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 11g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl