Mexicaanse couscous salade

2

Tsja, hoe moet ik dit gerecht anders noemen? Ik heb de titel nu al 3 keer aangepast, maar ik kom er niet uit. Want eten ze in Mexico eigenlijk wel couscous? Volgens mij niet… Maar als je naar de ingrediënten van deze couscous salade kijkt, dan zou je toch denken dat je een Mexicaanse maaltijd zit te eten? Door de kidneybonen, de maïs, de avocado, de paprika, krijgt deze salade een vleugje Mexico mee. Dus ik hou het gewoon op Mexicaanse couscous salade. Die trouwens heerlijk is, zeker als het wat warmer is. Voor dit recept hoef je namelijk geen enkele pan uit de kast te halen, en dat is wel zo lekker op een zomerse dag.

Mexicaanse couscous salade

Ik heb de afgelopen weken hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat mijn blog ook tijdens mijn vakantie door blijft draaien. Ik kookte soms wel 4 gerechten op een dag. Tussen alle spelende kinderen door, overdag maakte ik de foto’s en in de avond typte de blogjes uit. Op de dag dat ik deze Mexicaanse couscous salade maakte was het warm. Maar echt warm… Ik had expres de hele dag de gordijnen dicht gehouden, en geprobeerd de zon zoveel mogelijk buiten te houden, maar het was niet te doen in de keuken.

Mijn planning voor die dag heb ik toen maar wat aangepast, ik had geen zin om met pannen in de weer te gaan, mij niet gezien. Sowieso eet ik in de zomer het liefst geen echte warme maaltijd, en een maaltijdsalade is dan meer dan prima. Wat ingrediënten in een schaal en eten maar, dat doe ik meestal als de temperaturen oplopen. En ook op vakantie vind ik dat eigenlijk wel ideaal, ik ben namelijk niet zo’n koker op de camping. Makkelijk, vers, en licht, daar heb ik voldoende aan.

Mexicaanse couscous salade

Deze couscous salade ontstond dus een beetje bij toeval. Ik wilde een Mexicaans gerecht gaan klaar maken, en had daar eigenlijk alles al voor in huis. Totdat ik dus besloot om niet te gaan koken, geen extra warmte in mijn toch al oververhitte keuken. En dat experiment is eigenlijk heel goed uitgepakt, want nu maakte ik dus een lichte, zomerse, frisse, smaakvolle salade klaar, die ik erin hou hoor. Wat ik oorspronkelijk van plan was met die kidneybonen, maïs en avocado krijg je vast te zien als de temperaturen weer wat gezakt zijn, in het najaar ofzo!

Mexicaanse couscous salade

Mexicaanse couscous salade

Voor 4 personen:

  • 200 gr couscous
  • 2 rode paprika’s
  • 2 avocado’s
  • 1 blikje maïs
  • 1 pot kidney bonen
  • 100 gr veldsla
  • 1 limoen
  • 2 tl gedroogde koriander
  • 2 tl cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 tl komijn
  • snufje zout
  • 3 el olijfolie

Nodig; grote schaal, vergiet

Bereiden: Doe de couscous in de grote schaal en giet hier kokend water overheen. Zorg ervoor dat er ongeveer 1 cm water op de couscous staat. Voeg de gedroogde koriander toe en laat de couscous wellen.

Snij de paprika en avocado in blokjes.

Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in het vergiet en spoel ze even af.

Roer de couscous door en voeg nu de paprika, maïs en kidneybonen toe. Breng op smaak met het sap van de limoen, de cayennepeper, de komijn en een snuf zout. Schenk de olijfolie bij de Mexicaanse couscous salade en meng de ingrediënten.

Doe als laatste de veldsla in de schaal en schep voorzichtig om. Maak de salade af met de blokjes avocado en enjoy!

Mexicaanse couscous salade

Ga je aan de slag met dit recept voor Mexicaanse couscous salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.