Ga terug
+ servings
risotto met spinazie

Risotto met spinazie en gerookte kip

Makkelijk recept om zelf romige risotto te maken. Aan dit risotto recept voeg ik nog courgette, doperwten en spinazie toe.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Risotto recept
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 courgette
  • 1 pot doperwten
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1/2 citroen
  • chilipeper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie (om in te bakken)
  • klontje boter

Bereiden

  • Maak als eerste de bouillon klaar. Laat deze op het vuur staan, maar niet koken.
  • Schil en snipper de sjalotten. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg dan de rijst toe. Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.
  • Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Laat zo’n 5 minuten pruttelen. Schep er dan 3 a 4 soeplepels bouillon bij.
  • Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!
  • Was in de tussentijd de courgette en snij deze in fijne blokjes. Laat de doperwtjes uitlekken in een vergiet en spoel even na.
  • Snij de gerookte kipfilet in kleine reepjes.
  • Voeg vlak voor de rijst gaar is de courgette, doperwten en gerookte kipfilet toe. Roer de spinazie door de risotto en laat deze slinken. Voeg eventueel nog wat bouillon toe tot de rijst echt gaar is.
  • Breng de risotto met spinazie ten slotte op smaak met wat citroensap en chilivlokken en roer een flinke klont boter er doorheen.
  • Serveer met verse basilicum en natuurlijk flink wat Parmezaanse kaas.
Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 14g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl