Risotto met spinazie en gerookte kip

1

Wow. Dat was me het maandje wel zeg… Nou zijn we nog niet helemaal bij het einde aangekomen, maar wat vlogen de dagen voorbij. En tot mijn grote spijt ben ik daarbij amper aan koken toegekomen… Ik werd er gewoon een beetje onrustig van, ik wilde zo graag de keuken in, maar het kwam er maar niet van. Vanaf komende week gaat dat dus anders, haha. Ik móet van mezelf meer gaan focussen en meer tijd vrij maken voor het uitwerken van nieuwe recepten. Want uiteindelijk word ik er nog steeds heel blij van om te koken! Deze risotto met spinazie en gerookte kip maakte ik afgelopen week wel klaar en deze was goddelijk! Lekker veel Parmezaan erover en je hebt een bordje comfortfood waar je heel blij van wordt!

risotto met spinazie

Wat ik laatst al zei, ik kan er nooit zo goed tegen als mensen zeggen dat ze druk zijn… Het is zo’n standaard antwoord geworden. Het gaat goed hoor, maar druk…. Je kent het vast wel. Toch was het wel echt druk en dat komt vooral omdat ik heel wat afspraken buiten de deur had staan. En dat waren allemaal hele leuke afspraken, onder andere voor mijn nieuwe Pauw Lab. Daar help ik ondernemers online zichtbaarheid te creëren. Heerlijk om met ze aan de slag te gaan, maar ik wil MYF natuurlijk ook blijven vullen met lekkere recepten.

risotto met spinazie

risotto met spinazie

Zo langzaamaan komt het overzicht weer een beetje terug en heb ik weer focus. Ik plan tegenwoordig kookdagen in waarop ik meerdere recepten achter elkaar uitwerk. Zo weet ik zeker dat ik jullie ook nog steeds blij kan maken met nieuwe gerechten. Deze risotto met spinazie en gerookte kip is trouwens echt wel te gek! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik maar wat deed, maar iedereen aan tafel zat te smullen. Nou, dan is het goed toch?!

risotto met spinazie

Risotto met spinazie en gerookte kip

Voor 4 personen:

  • 200 gr risotto rijst
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 1,5 lt kippenbouillon
  • 1 courgette
  • 1 potje doperwten
  • 200 gr verse spinazie
  • 1/2 citroen
  • chilipeper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olie om te bakken
  • flinke klont boter

Nodig:

1 pan met dikke bodem, 1 pan voor de bouillon, soeplepel

Bereiden:

Maak als eerste de bouillon klaar. Laat deze op het vuur staan, maar niet koken.

Schil en snipper de sjalotten. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.

Voeg dan de rijst toe. Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.

Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Laat zo’n 5 minuten pruttelen. Schep er dan 3 a 4 soeplepels bouillon bij.

Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!

Was in de tussentijd de courgette en snij deze in fijne blokjes. Laat de doperwtjes uitlekken in een vergiet en spoel even na.

Snij de gerookte kipfilet in kleine reepjes.

Voeg vlak voor de rijst gaar is de courgette, doperwten en gerookte kipfilet toe. Roer de spinazie door de risotto en laat deze slinken. Voeg eventueel nog wat bouillon toe tot de rijst echt gaar is.

Breng de risotto met spinazie ten slotte op smaak met wat citroensap en chilivlokken en roer een flinke klont boter er doorheen.

Serveer met verse basilicum en natuurlijk flink wat Parmezaanse kaas.

risotto met spinazie

risotto met spinazie

Ga je aan de slag met dit recept voor risotto met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Jeuj! 🙂 Op zoek naar inspiratie heb ik weer wat gevonden op jouw website… Dit recept geprint, waarschijnlijk ga ik het zondag maken. Dankjewel!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.