Snij de kippendijfilet in blokjes en doe ze in een schaal. Schenk hier 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels sesamolie en een eetlepel yoghurt bij. Roer goed door en laat de kip even marineren. Heb je meer tijd, laat dan gerust een uurtje staan!
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna fijn.
Hak de cashewnoten grof en rooster ze in de droge wokpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Haal de nootjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm een beetje olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg depaprika en rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg dan de kip met de marinade toe aan de pan en bak rondom mooi bruin en gaar.
Haal de bladeren van de paksoi los en snij de onderste centimeter van de harde witte kern weg. Was de bladeren even en dep ze dan goed droog. Besmeer met een beetje sesamolie en grill de bladeren in de grillpan tot ze mooie strepen krijgen en net even wat zachter zijn geworden.
Maak de saus voor de kip cashew klaar door aan de wokpan nog 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel rijstazijn en een theelepel honing toe te voegen. Schenk hier 50 ml water bij en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus wat indikken, gebruik hier eventueel wat maizena voor.
Serveer de kip cashew met gegrilde paksoi met rijst en fijngesneden salade ui.