Ga terug
+ servings
salade met linzen en tonijn, lunch salade recept

Salade met linzen en tonijn

Makkelijk recept voor goed gevulde lunch salade met linzen, tonijn, paprika en olijven.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Lunch
Nederlands
Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 pot linzen (gekookt)
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 150 gram gemengde salade
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 komkommer
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel Za'atar kruiden

Bereiden

  • Maak de paprika en komkommer schoon en snij in kleine stukjes. 
  • Doe de rucola in een schaal en voeg de gesneden groenten toe.
  • Spoel de linzen af onder lauwwarm water en laat even uitlekken.
  • Voeg de tonijn en de linzen toe aan de salade.
  • Strooi een handje pompoenpitten over de salade heen en doe ook de zwarte olijven (eventueel gesneden) erbij.
  • Maak een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden (ik vind Za’atar van Jonnie Boer echt een supermix!) en schenk deze over de salade heen. Enjoy!
Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 4g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl