Salade met linzen en tonijn
Makkelijk recept voor goed gevulde lunch salade met linzen, tonijn, paprika en olijven.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Lunch recepten, Salade recepten
Servings: 2
- 1 pot linzen (gekookt)
- 1 blikje tonijn (op water)
- 150 gram gemengde salade
- 1 rode puntpaprika
- 1 komkommer
- 12 zwarte olijven
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 citroen
- 1 theelepel Za'atar kruiden
Maak de paprika en komkommer schoon en snij in kleine stukjes.
Doe de rucola in een schaal en voeg de gesneden groenten toe.
Spoel de linzen af onder lauwwarm water en laat even uitlekken.
Voeg de tonijn en de linzen toe aan de salade.
Strooi een handje pompoenpitten over de salade heen en doe ook de zwarte olijven (eventueel gesneden) erbij.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden (ik vind Za’atar van Jonnie Boer echt een supermix!) en schenk deze over de salade heen. Enjoy!
Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 4g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer