Ga terug
+ servings
broccoli wortelsoep

Broccoli wortelsoep

Makkelijk recept voor soep van broccoli en wortel met extra veel groenten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Soep
Nederlands
Groente, Soep recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram wortels
  • 2 stronken broccoli
  • 3 rode uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 aardappels (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 2 theelepels oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie (om te bakken)

Bereiden

  • Maak de wortels schoon door de kop en kont eraf te halen en de wortels te schrappen. Hou 1/3 van de wortels even apart, de rest mag in grove stukken gesneden worden. Verwijder van de broccolistronken de houtige onderkant en eventuele blaadjes. Snij de stronken in lange repen, hou ook ongeveer 1/3 apart en de rest snij je in grove stukken.
  • Schil de aardappels en verwijder de droge uiteinden van de bleekselderij. Snij vervolgens in grove stukken, deze groenten gaan straks in de soep en daarna pureren we ze. Verwijder de schil van de uien en de knoflook. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een pan met het water op het vuur en laat het bouillonblokje oplossen. Snij de achtergehouden wortels en broccolistronken in hele fijne stukjes, van ca 3 x 3 mm.Zet het stoommandje in de pan en doe hier de wortels en broccoli in. Stoom deze groenten zo'n 2 minuten en haal dan het stoommandje uit de pan. Bewaar de bouillon! Heb je geen stoommandje, dan blancheer je de groenten 2 minuten in de bouillon, daarna giet je de groenten af maar bewaar ook de bouillon.
  • Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid hier de gestoomde wortel en broccoli op uit, besprenkel met wat olie en bestrooi met peper, zout en oregano. Schep goed om en schuif de bakplaat voor 20 minuten in de warme oven. Hussel halverwege nog even goed door.
  • In de grote soeppan doe je wat olie en hierin fruit je de ui. Voeg ook de knoflook toe en laat heel even kort meebakken, niet te lang want dan gaat de knoflook bitter smaken. Doe nu de rest van de wortels, broccoli, de aardappel en de bleekselderij in de pan, schep goed om en blus af met de witte wijn. Laat circa 3 minuten pruttelen en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, laat de groenten ongeveer 20 minuten koken totdat ze gaar zijn.
  • Zet het vuur onder de bouillon uit, vis de laurierblaadjes eruit en gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken. Intussen zijn de groenten in de oven ook klaar. Wanneer de soep glad is, voeg je de blokjes wortel en broccoli nog toe aan de soep.
Calorieën: 179kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl