Maak de paprika’s schoon en snij in grove stukken. Schil en snipper de ui. Doe wat olie in de soeppan en doe de ui in de pan. Laat glazig worden, pers de knoflook en gember uit bij de ui en schep om.
Voeg de stukken paprika, de tomatenpuree, de cayennepeper en oregano toe en laat heel even stoven. Blijf wel goed omscheppen.
Schrap de winterpeen en snij in stukken van 3 cm. Doe de winterpeen in de pan, schep door het ui / tomatenpuree mengsel en voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng nu de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken tot de wortels gaar zijn.
Zet het vuur af en gebruik de staafmixer om de groenten tot een gladde soep te maken. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de soep. Schenk de kokosmelk door de soep heen, zet nog even op het vuur om op temperatuur te laten komen en laat je dan lekker verwarmen door deze soep! Eet smakelijk!