Ga terug
+ servings
Balinese loempia, recept zelf verse loempia maken

Balinese loempia

Origineel Indonesisch recept om zelf Balinese loempia's te maken met ui, wortel en taugé.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Borrelhapje
Indonesisch
Snack
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de loempia vellen:

  • 100 gram rijstmeel
  • 70 ml water
  • 1 ei
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 5 rode uien (klein)
  • 300 gram taugé
  • 200 gram wortel
  • 5 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 theelepels rijstazijn
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Maak het beslag van de wraps klaar door het meel met het eigeel (gooi de rest van het ei niet weg) en het water te mengen. Voeg een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.
  • Verwarm een druppel olie in de pan en doe een héél klein beetje (2 eetlepels) beslag in de warme pan. Smeer met een spatel het beslag goed uit door de hele pan, de wrap is bijna doorzichtig.
  • Zet de pan op zacht vuur en wacht tot de wrap gaat bubbelen en loskomt van de pan, dan is de wrap klaar. Laat de wrap even afkoelen op een bord.
  • Voor het bakken van een nieuwe wrap is het belangrijk om de pan even te koelen onder de koude kraan. Bak de overige wraps.
  • Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  • Voor de vulling snipper je de uien en rasp je de wortels. Verwarm wat kokosolie in de wok en fruit eerst de ui, samen met de (geperste) knoflook. Voeg vervolgens de wortel en taugé toe en schep goed om. Laat de groenten even bakken totdat deze glazig en wat zachter wordt.
  • Schenk de sojasaus, de vissaus en de rijstazijn over de groenten en voeg wat zout en peper toe.
  • Leg een wrap op een schone ondergrond en schep in het midden wat van het groentemengsel. Bestrijk de bovenste rand van de wrap met wat ei (plakrandje) en vouw nu eerst de zijkanten van de wrap naar binnen toe. Begin dan de wrap op te rollen en plak het uiteinde van de wrap vast.
  • Leg de wraps met de vouwkant op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de bovenkanten van de wraps nog met wat ei en schuif de wraps de oven in voor ongeveer 15 minuten, totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Selamat makan!
Calorieën: 377kcal | Koolhydraten: 84g | Eiwit: 11g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 12g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl