Ga terug
+ servings
Wortel kikkererwtenburgers

Wortel kikkererwten burgers met citroen mayonaise

Makkelijk recept voor vegetarische burgers van kikkererwten en wortel, met zelfgemaakte citroen mayonaise.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Hamburger recepten, Vegetarische recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels komijn
  • 1 ei
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • olie (om in te bakken)

Voor de broodjes:

  • 4 spelt broodjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 12 plakjes komkommer
  • 40 gram taugé

Voor de citroen mayonaise:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de geweekte en gekookte kikkererwten af en dep ze droog (of als je uit pot gebruikt; spoel ze af en dep ze droog). Rasp de wortels, pers de knoflook en snij de uien fijn. Doe de kikkererwten, wortel, ui en knoflook in de keukenmachine en mix de ingrediënten tot dat de kikkererwten grof gepureerd zijn, er mogen best nog wat stukjes in blijven.
  • Doe de kikkererwtenpuree in een mengkom en voeg de kruiden toe. Breek het ei boven de kom en kneed deze  met je handen door de puree heen. Voeg nu het kikkererwtenmeel toe. 2 tot 3 el zou voldoende moeten zijn, het moet een dikke stevige massa worden. Is de puree nog te nat, voeg dan nog wat extra meel toe. Vorm met je (natte) handen 4 burgers van de kikkererwtenpuree.
  • Doe in een koekenpan een goede laag olie (0,5 cm) en leg heel voorzichtig de wortel kikkererwtenburgers in de pan. Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Haal de burgers uit de pan en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif nog zo’n 10 minuten de oven in zodat ze goed door en door warm zijn.
  • Snij nu de broodjes open en beleg de onderste helft met een half handje bladspinazie. Leg de wortel kikkererwtenburger op de spinazie, doe een flinke klodder mayonaise op de burger en maak af met wat plakjes komkommer en wat taugé. Tot slot de bovenkant van het broodje er op en….burger time!
Calorieën: 669kcal | Koolhydraten: 116g | Eiwit: 27g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 16g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl