Ga terug
+ servings
bloemkoolrijst met kip en spinazie

Bloemkoolrijst met kip en spinazie

Makkelijk recept om zelf bloemkoolrijst te maken met Oosters gekruide kip en spinazie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Oosters
Groente, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool (roosjes)
  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sambal
  • 50 ml plantaardige room
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2,5 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Maak als eerste de bloemkoolrijst door de bloemkool roosjes in de foodprocessor tot kruimels te malen. Het hoeft niet heel fijn, formaat rijstkorrel is prima.
  • Doe de bloemkoolrijst in de schaal en breng op smaak met de komijn, kurkuma, kerrie, koriander, cayennepeper en een snuf zout. Hussel goed door en zet even opzij.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. 
  • Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Bak even kort mee. Doe dan de kipfilet in de pan en bak gaar.
  • Schenk de ketjap, oestersaus en plantaardige room in de pan en voeg een theelepel sambal toe. Draai het vuur laag en laat even pruttelen.
  • Zet nog een pan op het vuur en verwarm hier een druppel olie in. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 – 5 minuten op hoog vuur. Blijf omscheppen!
  • Voeg intussen de spinazie toe aan de pan met kip en laat slinken. Serveer de bloemkoolrijst met kip en spinazie en maak er eventueel nog een frisse Oosterse komkommersalade bij!
Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 35g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl