Maak als eerste de bloemkoolrijst door de bloemkool roosjes in de foodprocessor tot kruimels te malen. Het hoeft niet heel fijn, formaat rijstkorrel is prima.
Doe de bloemkoolrijst in de schaal en breng op smaak met de komijn, kurkuma, kerrie, koriander, cayennepeper en een snuf zout. Hussel goed door en zet even opzij.
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn.
Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Bak even kort mee. Doe dan de kipfilet in de pan en bak gaar.
Schenk de ketjap, oestersaus en plantaardige room in de pan en voeg een theelepel sambal toe. Draai het vuur laag en laat even pruttelen.
Zet nog een pan op het vuur en verwarm hier een druppel olie in. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 – 5 minuten op hoog vuur. Blijf omscheppen!
Voeg intussen de spinazie toe aan de pan met kip en laat slinken. Serveer de bloemkoolrijst met kip en spinazie en maak er eventueel nog een frisse Oosterse komkommersalade bij!