Oosterse komkommersalade

0

Yes, daar is ie dan hoor! Het recept voor mijn Oosterse komkommersalade! Ik had er al heel veel vraag naar gekregen, omdat ie natuurlijk al zo lekker stond te shinen op de foto’s bij het recept voor Vietnamees stoofvlees en pittige bloemkoolrijst. Dus ik voelde de druk wel hoor, dit recept moest gewoon snel online komen…. Grapje natuurlijk, maar wel heel tof om zoveel reacties van jullie te krijgen! Dat recept voor Vietnamees stoofvlees wordt trouwens ook zo veel gekookt, ik word er gewoon een beetje stil van. Ik bedoel, ik wist dat het een geweldig lekker stoofrecept is, maar dat het zo goed in de smaak zou vallen… wow! Nu is de rijsttafel compleet, want deze zoetzure Oosterse komkommersalade maakt het helemaal af. Uiteraard kun je deze salade ook als bijgerecht bij andere Oosterse recepten serveren. Zo zet je makkelijk weer wat extra groen op tafel!

Oosterse komkommersalade

Als je mij al een tijd volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat ik erg van de Oosterse keuken hou. Die is eigenlijk – op gelijke hoogte met de Italiaanse – wel mijn favoriet hoor! Ik hou van de rijke intense smaken, van de kruiden en specerijen die gebruikt worden en van de puurheid van de gerechten. Dat er met weinig heel veel lekkers op tafel staat, dat is wel aan mij besteed!

Oosterse komkommersalade

Deze Oosterse komkommersalade is dan ook een makkelijke eenvoudige komkommersalade met Aziatische twist. Lastig hoeft het namelijk niet te zijn in de keuken van MYF, en met een aantal ingrediënten zet je net even wat anders op het menu. Ik heb trouwens wel standaard heel wat smaakmakers in huis, zo kan ik altijd alle kanten op!

Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1/2 limoen
  • 2 bos ui
  • 2 el sesamolie
  • 2 el azijn
  • 1 tl honing
  • snuf zout

Nodig: kaasschaaf, scherp mes of mandoline, schaaltje

Bereiden: Voor deze Oosterse komkommersalade was je eerst de komkommer onder de kraan en snij je deze daarna met een kaasschaaf, scherp mes of met een mandoline in hele fijne plakjes. Ze mogen echt flinterdun zijn!

Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes als je de salade niet al te pittig wilt hebben. Snij daarna in fijne stukjes.

Hak de peterselie grof. Snij de bosui in fijne ringen.

Doe de plakjes komkommer samen met de rode peper, peterselie en bosui in een schaaltje. Pers hier 1/2 limoen boven uit. Voeg dan de sesamolie, azijn, honing en een klein(!) snufje zout aan toe. Meng goed door elkaar en laat liefst even staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Je kunt deze salade goed van tevoren klaar maken, bewaar dan afgedekt in de koelkast! Deze Oosterse komkommersalade past trouwens ook erg goed bij mijn recept voor Indonesische rendang of bij het recept voor bami goreng!

Oosterse komkommersalade

Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse komkommersalade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.