Vietnamees stoofvlees

15

Als ik ergens echt heel gelukkig van word…. dan is het een grote pan met zachtjes sudderend stoofvlees op het vuur! Heerlijk, die geuren die zich door het huis verspreiden en de warmte die daar met mee komt. Nu het buiten grijzer, donkerder en kouder wordt, neem ik weer regelmatig de tijd om dit soort gerechten klaar te maken. Vandaag een stoofpotje met een twist, ik maakte namelijk Vietnamees stoofvlees klaar. Ik zag dit voorbij komen op Pinterest en het water liep me direct in de mond. Nou, dan weet je het wel, dan gaat dit op het lijstje met nog te maken recepten! En zo gebeurde het dus dat ik op een hele gewone dinsdag een pan stoofvlees op had staan. De gerechten die ik erbij serveerde, werk ik ook snel voor je uit en komen natuurlijk ook online! Nu eerst maar eens genieten van dit recept!

Vietnamees stoofvlees

Ik krijg heel vaak de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dat snap ik! Ik ben zelf heel graag creatief in de keuken en de recepten ontstaan vaak als vanzelf. Meestal heb ik een idee met welke ingrediënten ik aan de slag wil gaan en tijdens het koken vormt zich dan een gerecht. Maar ook menukaarten uit restaurants, recepten die ik zelf langs zie komen en natuurlijk Pinterest zijn een grote bron van inspiratie. Wat ik alleen heel slecht kan, is een recept ook echt volgen. Ik geef er altijd wel mijn eigen draai aan.

Vietnamees stoofvlees

Zo ook aan dit recept voor Vietnamees stoofvlees. Ik ben dol op Aziatische recepten en toen ik dit gerecht op Pinterest voorbij zag komen, kreeg ik direct trek. Maar als ik dan een ingrediëntenlijst erbij zie waarvan ik bij de helft al weet dat ik het hier in het dorp niet ga vinden, dan gaat mijn creativiteit werken. Ik heb mijn eigen draai aan dit gerecht gegeven! Bij het stoofvlees maakte ik een pittige bloemkoolrijst en een komkommersalade klaar. Die recepten komen er natuurlijk snel aan!

Vietnamees stoofvlees

Vietnamees stoofvlees

Voor 1 grote pan comfort food:

  • 600 gr sukadelappen
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el bloem
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml runder bouillon
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 2 el ketjap
  • 1 el suiker
  • 2 tl 5 spices kruidenmix
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • olie om te bakken
  • klont boter
  • peper
  • zout

Nodig:

schaal, stoofpan met dikke bodem

Bereiden:

Begin met het snijden van de sukadelappen. Snij hier fijne blokjes van, ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. Ik verwijderde deze keer de zaadjes niet! Schil de gember.

Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in de stoofpan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook en de gember uit boven de pan. Voeg ook de rode peper toe en schep dan het rundvlees in de pan. Laat dit rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.

Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan. Kneus de stengels citroengras en voeg deze toe. Doe ook de blaadjes laurier, het kaneelstokje en de steranijs in de pan.

Pers 1 limoen uit bij het Vietnamees stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen. Nog langer is nog lekkerder!

Wanneer het sukadevlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het Vietnamees stoofvlees klaar. Je kunt hier bijvoorbeeld rijst bij eten. Al is het recept voor pittige bloemkoolrijst dat later deze week online komt zeker ook een aanrader!

Vietnamees stoofvlees

Vietnamees stoofvlees

Ga jij aan de slag met dit recept voor Vietnamees stoofvlees? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

15 reacties

    • Mind Your Feed op

      Ik heb zelf geen slowcooker en daar dus geen ervaring mee. Op Facebook kreeg ik de volgende reactie op dezelfde vraag: 8 uur op low en zonder toegevoegde bouillon, evt en blokje.
      Kun je daar wat mee?!

    • Mind Your Feed op

      Heb je exact alle stappen gevolgd? Je zou wat maizena kunnen toevoegen, maar bij mij is de saus door het pruttelen vanzelf ingedikt…

  1. Vorige week dit recept gemaakt en alles ging schoon op !! Zelfs mijn kinderen schepte 2x op, dus dit gaan we vaker maken. Wij hebben het met rijst gegeten. Dank je wel voor het recept

    • Mind Your Feed op

      Ooh, wat super!! Heerlijk dat iedereen zo heeft zitten smullen! Graag gedaan uiteraard, dat jullie er nog maar vaak van mogen smullen!

  2. Echt heerlijk!! Hebben het gegeten zoals op de foto. De bloemkoolrijst was ook echt heeeerlijk!
    En de komkommersalade ook!! Heerlijke combinatie van smaken!!

  3. Ziet er heerlijk uit, dit gaan we binnenkort maar eens maken! Heb je een suggestie voor wat er lekker bij te drinken is, toevallig…?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.