Pittige bloemkoolrijst

0

Het kan bijna niet anders dan dat je afgelopen week mijn recept voor Vietnamees stoofvlees voorbij hebt zien komen…. Niet?! Nou, dan heb je écht wat gemist! Als ik de smaken van dat gerecht weer voor me haal, loopt het water me weer spontaan in de mond… Ik maakte dit recept al voordat ik op reis naar Nieuw-Zeeland ging, maar ik weet het nog alsof het gisteren was! Omdat alleen stoofvlees natuurlijk geen maaltijd is, serveerde ik er deze pittige bloemkoolrijst bij. Yep, inderdaad, rijst gemaakt van bloemkool! Door de heerlijke kruiden die er doorheen zijn gegaan, is dit bijna niet van een echt rijstgerecht te onderscheiden. Ook zette ik nog een Oosterse komkommersalade op tafel, en toen was ons feestje helemaal compleet!

pittige bloemkoolrijst

Zoals je misschien weet ben ik al een tijdje samen met Renske aan het werk. We hebben nu een aantal keren samen gekookt en dat werkt perfect! Ik kook, zij doet de styling en de fotografie. Op zo’n dag gaan er heel wat recepten op de foto en dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding. Zo zette ik de pan met Vietnamees stoofvlees al de avond van tevoren op het vuur, zodat het in elk geval klaar zou zijn voor de foto’s.

pittige bloemkoolrijst

Bij het stoofvlees kun je natuurlijk gewone rijst serveren, maar ik wilde eens wat anders! Daarom maakte ik deze pittige bloemkoolrijst klaar. Super vol van smaak, dus wees niet bang dat je saaie bloemkool aan het eten ben. Renske was lekker op dreef en maakte een heerlijk kommetje met rijst, stoofvlees en komkommersalade klaar voor de foto. Daarna lunchten we er samen mee en oh wat was dit een heerlijke combinatie! Ik ga zeker vaker aan de slag met bloemkoolrijst!

pittige bloemkoolrijst

Pittige bloemkoolrijst

Bijgerecht voor 2 personen:

  • 400 gr bloemkool (roosjes!)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 2,5 tl kerrie
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • zout
  • olie om te bakken

Nodig; keukenmachine met foodprocessor, schaal, wokpan

Bereiden: Het heerlijke aan deze pittige bloemkoolrijst is dat dit gerecht echt zo op tafel staat. Je hebt wel een goede keukenmachine met foodprocessor nodig om de rijst klaar te maken.

Doe de bloemkoolroosjes in de foodprocessor van de keukenmachine en hak tot fijne korrels. Doe de bloemkoolrijst in een schaal. Voeg hier de komijn, kurkuma, kerrie, koriander en cayennepeper aan toe.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper heel fijn.

Verwarm een wokpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de rode peper en de bloemkoolrijst toe.

Roerbak de pittige bloemkoolrijst zo’n 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Serveer met het Vietnamees stoofvlees!

pittige bloemkoolrijst

pittige bloemkoolrijst

Ga jij aan de slag met dit recept voor pittige bloemkoolrijst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.