Voorbereiden*: doe 30 gram havermout in een schaaltje en doe hier water en een druppel citroensap bij. Zorg dat de havermout onder water staat en laat minstens 2 uur weken. Je kunt dit prima de avond van tevoren doen, zet dan de havermout in de koelkast en pak dit de volgende ochtend eruit. Door de havermout te weken is deze beter verteerbaar en door de druppel citroensap breek je het fytinezuur in de havermout af.
Doe de (voorgekookte!) rode biet in de blender samen met de amandelmelk, water en het sap van de sinaasappel. Blend tot een egale (prachtig roze!) sap.
Voeg nu de banaan en de avocado toe. Giet de havermout af in een zeefje of vergiet en spoel even af. Doe ook de havermout bij de sap en blend nu met de banaan en avocado goed door de bietensap heen.
Schenk in een groot glas (of je to go beker voor onderweg) en schep er nog een eetlepel hennepzaad (of sesamzaad) op voor de nodige eiwitten.