X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Smoothie rode biet havermout

Smoothie met rode biet en havermout

21
By Mind Your Feed on 10 februari 2015 Ontbijt

Smoothie met rode biet en havermout. Havermout is nog steeds hartstikke hot anno 2015! Ik plaatste vorige week een blog met 3x snelle havermout ontbijtjes en wow, dat werd echt massaal bekeken! En toen ik afgelopen week vroeg of er interesse is in een review van het nieuwe boek van Havermoutje, gingen ook de likes door het dak.

Oftewel, doe ons maar havermout. En ideeën om met havermout aan de slag te gaan! Nou, u vraagt en wij draaien…. Vandaag een smoothie met rode biet en havermout, lekker als ontbijt maar ook als lekker tussendoortje of bijvoorbeeld als after workout snack.

smoothie met rode biet, rode bieten smoothie, smoothie met rode biet en amandelmelk

Smoothie met rode biet

Ik werk graag met de producten van het seizoen en daarom koos ik ervoor om een smoothie te maken met rode biet. Niet alleen krijgt de smoothie een prachtige kleur van de bietjes (ik denk dat mijn oudste dochter deze roze smoothie geweldig zal vinden!), de biet zorgt ook voor een beetje superpower!

En dat kun je vast wel gebruiken, zo in de winter. Rode bietjes staan op mijn lijstje van gewone gezonde superfoods. En om op dat lijstje terecht te komen, moet de superfood in kwestie wel echt wat te bieden hebben. Ik noemde bietjes trouwens vroeger krootjes. Kent iemand dat woord nog? Ik hoor het namelijk nooit meer… misschien is het heel ouderwets, of juist echt iets van deze regio, maar ik vond het altijd wel leuk klinken!

smoothie met rode biet, rode bieten smoothie, smoothie met rode biet en amandelmelk

Rode bieten gezond

Rode bieten bevatten vitaminen B en C, maar ook belangrijke mineralen als ijzer, kalium, calcium, magnesium, zink. Vooral een portie ijzer kan goed helpen bij vermoeidheid in deze donkere maanden van het jaar!

Maar wat de rode biet voor mij echt tot een superfood maakt is de betalaïnen die het bevat, een krachtige fytonutriënt (planteigen stof) die ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam ondersteunt, vrije radicalen bestrijdt en het lichaam helpt om te ontgiften. Hierdoor helpen ze ziekten in het algemeen te voorkomen. Tel daarbij nog een portie vezels op en je superfood is compleet!

smoothie met rode biet, rode bieten smoothie, smoothie met rode biet en amandelmelk

smoothie met rode biet en havermout

Smoothie met rode biet en havermout

Gezonde smoothie met rode biet en amandelmelk.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Drankjes, Smoothie
Nederlands
Sap recepten
Servings: 1

Nodig

  • Blender

Ingrediënten

  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 1/2 banaan
  • 1/2 avocado
  • 1 sinaasappel
  • 30 gram havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel hennepzaad

Bereiden

  • Voorbereiden*: doe 30 gram havermout in een schaaltje en doe hier water en een druppel citroensap bij. Zorg dat de havermout onder water staat en laat minstens 2 uur weken. Je kunt dit prima de avond van tevoren doen, zet dan de havermout in de koelkast en pak dit de volgende ochtend eruit. Door de havermout te weken is deze beter verteerbaar en door de druppel citroensap breek je het fytinezuur in de havermout af.
  • Doe de (voorgekookte!) rode biet in de blender samen met de amandelmelk, water en het sap van de sinaasappel. Blend tot een egale (prachtig roze!) sap.
  • Voeg nu de banaan en de avocado toe. Giet de havermout af in een zeefje of vergiet en spoel even af. Doe ook de havermout bij de sap en blend nu met de banaan en avocado goed door de bietensap heen.
  • Schenk in een groot glas (of je to go beker voor onderweg) en schep er nog een eetlepel hennepzaad (of sesamzaad) op voor de nodige eiwitten.
Calorieën: 372kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 8g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 15g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

smoothie met rode biet, rode bieten smoothie, smoothie met rode biet en amandelmelk

Ga je aan de slag met dit recept voor smoothie met rode biet en havermout? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

havermout rode biet superfoods
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHappy Healthy Bowl #2
Next Article Bananenbootjes met notenpasta
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

Oeuf en cocotte

21 reacties

  1. Lucia on 10 februari 2015 09:24

    Grappig, ik ben ook grootgebracht met het woord krootjes. En iedereen keek me dan zeer verbaasd aan, totdat ik óók het woord bietjes leerde… Pas was ik ze vergeten af te wegen in een winkel waar ik normaal nooit kom (bij mijn vaste winkel wordt dat voor me gedaan hahah), en toen riep ik maar allebei de woorden want de jongeman die het moest doen wist er geen enkel woord voor 🙂

    Heerlijk, ik heb een kilo liggen in de schuur. Ik ga deze smoothie zeker maken. Waarschijnlijk als lunch, want ik ben een beetje uitgekeken op óf salade óf omelet met groente.
    Je hebt zo’n leuke site, ik heb ‘m pas weer doorgegeven aan een vriendin. GA ZO DOOR!!!

    Reply
  2. Joos on 10 februari 2015 09:33

    Ga deze smoothie zeker maken en ….Op mijn Pinterest borden zetten. Heb al heel wat recepten van je gepint, dank je wel!

    Reply
  3. lekkerbek on 10 februari 2015 09:35

    Ik gebruik biologische havermout en kies de fijne havermout, deze doe ik direct in mijn smoothie en laat dit nooit weken.
    Ik vraag me af of dit niet juiste is. Het smaakt prima en is lekker zacht.
    Is het beter eerst de havermout tocht te laten wellen of koken?

    Reply
    • Margreet on 10 februari 2015 10:31

      Ja, dat vraag ik me ook af.. Ik gooi havermout altijd direct in de smoothie omdat t san meteen oogenomen wordt in het vocht en zacht wordt. Ik vrgeet namelijk altijd om ze voor te weken….

      Reply
    • Mind Your Feed on 10 februari 2015 19:45

      Door het te laten weken maak je de havermout beter verteerbaar. Doe er nog een druppel citroensap bij om de fytinezuur af te breken.

      Reply
  4. Nienke on 10 februari 2015 19:04

    Ik zag deze voorbij komen op instagram en vond ‘m er erg lekker uitzien. Ik heb nog nooit een rode biet geblend en vraag me af hoe lang ik ‘m moet voorkoken? In z’n geheel in de pan? *newbie speaking* 😉 Alle tips dus welkom haha.

    Reply
    • Margreet on 10 februari 2015 19:26

      Ik heb de biet niet gekookt, maar rauw verwerkt, gezonder en heerlijk!

      Reply
      • Mind Your Feed on 10 februari 2015 19:43

        Dat moet je blender maar net aankunnen 🙂

        Reply
        • Margreet on 10 februari 2015 20:52

          Als je t in kleine stukken snijdt, gaat dat prima. En volgens mij kan een Princess dat wel aan.

          Reply
    • Mind Your Feed on 10 februari 2015 19:44

      In stukken snijden, je hoeft hem niet van tevoren te schillen. Dan zeker een uur koken, totdat je er met een vork in kunt prikken. Na het koken trek je het schilletje er zo vanaf. Ik kook altijd een halve kilo bietjes per keer en dan gebruik ik ze daarna door smoothies en in salades.

      Reply
      • Nienke on 10 februari 2015 20:25

        Ok, bedankt voor je snelle reactie. Ik ga van de week eens wat kroten scoren en het uitproberen. Geen idee of mn blender het rauw aankan (princess), dus probeer het eerst wel gekookt.

        Mn opa, vroeger tuinder, lacht zich een ongeluk als hij hoort dat ik er een smoothie van gemaakt heb :’-).

        Reply
      • john-paul on 8 maart 2016 10:53

        ik heb van die voorgekookte bio bieten gekocht maar voor deze smoothy en verhoudingen hoeveel gram moet ik dan ongeveer nemen. ben bang dat anders de biet erg overheerst qua smaak en alles

        Reply
        • Mind Your Feed on 8 maart 2016 11:16

          Hoeveel gram bieten heb je gekocht? Ik zou eens met 1 beginnen, of met een halve, dan kun je zelf bepalen of je de smaak te overheersend vindt.

          Reply
          • john-paul on 9 maart 2016 10:08

            hallo myf.

            het is 500 gr.
            kan ik dan gewoon steeds iets erbij doen als ik denk dat er meer bij kan??
            en waar kan ik amandelmelk kopen vinden in de winkel??

  5. Gisele on 11 februari 2015 08:57

    Lekker! Ik had deze week ook een smoothie van rauwe rode biet (gewoon in kleine stukjes gesneden, geen enkel probleem voor de blender), water, banaan, aardbei en blauwe druiven. Was heerlijk. Maar ik ga deze ook eens proberen.

    Reply
  6. Saar on 11 februari 2015 09:46

    Hmm, dit ziet er wel heel lekker uit! Rode biet heb ik enkel nog maar gegeten in salades en dan nog nooit zelf bereid. Maar toen vond ik het wel lekker, dus eens uitproberen!

    Reply
  7. Heleen on 12 februari 2015 08:20

    Is rode biet lekkerder als je ze voorkookt? Ik deed het al eens in een smoothie, maar was echt geen fan 🙁 Misschien toch deze eens proberen?

    Reply
  8. Laura on 28 februari 2015 13:05

    Echt superlekker! Ik heb hem deze week nu geloof ik al voor de derde keer gemaakt! 😉

    Reply
  9. Lekkerbek on 27 september 2015 17:08

    Iedere dag maak ik een heerlijk ontbijtje van havermout, zaden en fruit. De havermout laat ik een nacht weken maar spoel hem daarna nooit af. Is dit beter om wel te doen en kan het kwaad als je het niet doet?

    Reply
  10. Michiel on 4 maart 2016 08:04

    De bietjes zijn juist zo gezond vanwege de betalaïnen. Door de bietjes eerst te koken verlies je een groot deel van dit. Na een uurtje koken is vrijwel alle betalaïnen verdwenen. Gebruik ze daarom rauw.

    Reply
  11. Urias on 30 december 2018 10:01

    Ik ben net begonnen met smoothies maken. Deze is erg lekker.
    Ik begrijp wel dat je met suikers uit moet kijken; vooral met banaan.
    Een banaan had ik niet in huis, heb er een appel bij gegooid.
    Hij smaakt prima al merk ik nu dat de jus d’orange iets minder mag.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required