Bananenbootjes met notenpasta

1

Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat mijn jongste dame gék is op banaan. Het liefst weigert ze elke andere fruitsoort en kiest ze elke dag opnieuw voor banaan. Van mij mag dat niet hoor, en soms heb ik daarom expres een aantal dagen achter elkaar geen banaan in huis. Zo moet ze toch af en toe kiezen voor een appeltje of wat blauwe bessen. Die eet ze dan gelukkig ook wel, maar haar absolute all time favoriet is de banaan. Ik weet nog dat toen we begonnen haar stukjes fruit te geven, toen ze dus nog een hele kleine little feed was, dat ze ook altijd al haar voorkeur had voor banaan. Later is daar ook nog de liefde voor pindakaas bijgekomen en zo kwam ik ineens op deze bananenbootjes met notenpasta. Oftewel banaan met pindakaas.

Balans = key

Je mag dit eigenlijk geen recept noemen, want veel meer dan pindakaas op een banaan smeren is het niet, maar toch deel ik dit idee graag met je. Want mocht je nou op zoek zijn naar een gezond tussendoortje voor jouw little feed, dan denk ik dat je hiermee gegarandeerd punten scoort! Door de banaan te combineren met de vetten en eiwitten uit een willekeurige notenpasta, zorg je ervoor dat jouw kleintje met dit tussendoortje ook voldoende bouwstoffen binnen krijgt, en niet alleen de koolhydraten (fruitsuikers) uit de banaan. Zo biedt je dus een compleet, makkelijk, snel en lekker tussendoortje aan. Let er natuurlijk wel op dat de pindakaas suikervrij is!

Toevallig had ik het er laatst met een vriendin over; ik denk af en toe te moeilijk. Dit soort receptjes zijn bij mijn vaste prik, ingrediënten combineren met elkaar totdat ze een compleet geheel vormen. Koolhydraten, eiwitten en vetten in balans, dat is wat ik belangrijk vind. En dan denk ik er soms niet bij na om dit soort simpele gerechtjes te delen op de blog.

Met een banaan is verder niets mis hoor! Het zijn juist hartstikke gezonde vruchten, ondanks dat ze misschien een labeltje hebben gekregen dat je er dik van zou worden. Maar bananen bevatten veel vitamine B6 en het mineraal kalium, dat belangrijk is voor de energie. Kalium ondersteunt bij het transport van zuurstof naar de hersenen en is tevens essentieel voor de vochtbalans in het lichaam.. Dat ik ze af en toe niet in huis haal, heeft meer te maken met mijn bananenmonster die ik niet wil blijven voeden.

Bananenbootjes met notenpasta

Bananenbootjes met notenpasta

Voor 2 tussendoortjes:

  • 1 banaan
  • 2 el pindakaas (of notenpasta naar keuze)
  • ca. 10 nootjes, ongebrand en ongezouten

Bereiden: snij de banaan over de lange kant in 2 stukken. Besmeer elke kant met 1 el pindakaas of notenpasta naar keuze. Hak de nootjes grof en strooi ze over de notenpasta.

Bananenbootjes met notenpasta

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.