Review Havermoutje (+ recept + winactie!)

192

Havermoutje

Goed, okee, dat jullie enthousiast zijn over Havermoutje – of in elk geval over de titel – dat heb ik wel begrepen! Ik vroeg op mijn Facebook pagina of er interesse zou zijn in een review van dit boek en er kwamen bijna 1000 enthousiaste reacties binnen, dus nu kan ik er echt niet onderuit! Bij dezen dus de review van het Havermoutje boek, een boek met 70 recepten waarin steeds havermout het belangrijkste ingrediënt is. Ik zal je alvast verklappen dat het voor mij absoluut geen straf is geweest om dit boek door te bladeren! En het leukste aan deze review is dat ik ook nog een exemplaar van Havermoutje mag weg geven! Lees dus snel verder! 

Havermout en ik gaan al een aantal jaren terug. Toen ik destijds mijn eetpatroon begon om te gooien omdat ik gezonder wilde gaan leven, kwam ik ook in aanraking met havermout en maakte ik er elke dag mijn ontbijt of lunch van. En ik ben er gek op! Niet met warme melk, maar een nachtje in de koelkast en dan de volgende ochtend aangevuld met vers fruit en noten.  Maar mijn liefde voor havermout is met ups en downs, zoals dat bij mij met alle voedingsmiddelen gaat. Ik eet een tijd lang ALLEEN maar havermout bij het ontbijt, om er vervolgens een tijd goed klaar mee te zijn en dan kies ik dus een hele periode voor iets anders. Wat natuurlijk wel scheelt, is als je weet wat je allemaal met havermout kunt doen. Want dat je er veel meer mee kunt dan alleen in een ontbijtje verwerken, dat blijkt maar al te goed uit het Havermoutje kookboek.

Havermoutje

Havermoutje is geschreven door Pascalle Bonnier en Mathijs Kok en is ontstaan uit hun liefde voor havermout. Havermout is ze – letterlijk – met de paplepel ingegoten en ze houden van experimenteren in hun havermoutlab. Tel die 2 bij elkaar op, en een prachtig Instagram account waar ze hun creaties delen en waar héél veel enthousiaste reacties op hun recepten komen – en het boek Havermoutje is alleen maar een logisch gevolg. Pascalle en Mathijs willen laten zien dat havermout een volwaardig basisingrediënt is voor elk moment van de dag. Dus van ontbijt tot diner, van tussendoortje tot lunch.

Het boek bestaat uit 70 recepten, van pasta tot pannenkoek, en uiteraard ontbreken ook de havermoutpapjes niet in dit boek. Wat ik een mooie toevoeging vind aan het boek is dat er op de eerste pagina’s ook uitleg gegeven wordt over havermout. Wat is het nu precies, welke soorten zijn er, wat is de voedingswaarde en waarom is het zo gezond. Handig om dit nog eens op een rijtje te hebben. Ook handig is dat er een aantal basisrecepten gedeeld wordt, bijvoorbeeld voor het maken van verschillende (plantaardige) melksoorten, maar ook voor kokosolie (zo simpel!).

De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, snacks en diner. En ze zijn verrassend! Ik had eigenlijk niet anders verwacht…. Ik volg @havermoutje al een behoorlijke tijd op Instagram en de gerechten die zij met havermout maken zijn echt bijzonder! Van smoothies, (ontbijt)pappen, broodjes en tussendoorrepen, tot pannenkoeken, cakes, pasta crackers en bonbons. Ik weet dat havermout erg veelzijdig is, maar dat er zoveel mee te maken valt…wow! En wat fijn is, is dat de andere ingredienten die in de recepten gebruikt worden, ook helemaal Mind Your Feed proof zijn. Geen witte suikers, geen fabrieksboter, en alles puur en onbewerkt. Speciaal voor de lezers van Mind Your Feed mag ik trouwens al 1 recept verklappen. Dit recept voor Haverbroodje met kastanje- én speltmeel ga ik zeker snel maken!

Havermoutje

 

Havermoutje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ook de vormgeving van het boek maakt mij enthousiast. Het is een écht boek, harde omslag, mooi papier, en de gerechten spátten van de bladzijden af door de prachtige foto’s. Oeps, valt het op dat ik gewoon heel erg enthousiast ben? Ik weet zelfs geen negatieve opmerking te geven over dit boek…. Het boek wordt afgesloten met een handige index, mét foto’s van de gerechten, zodat je alle recepten snel terug kunt vinden. Wat mij betreft is dit een boek dat je in de kast moet hebben, het geeft zoveel inspiratie!

Havermoutje

En het mooie is, ik mag 1 exemplaar van Havermoutje weggeven! Wat moet je doen om kans te maken op dit prachtige boek?

  • Laat hieronder een reactie achter; vertel mij wat jouw favoriete manier is om havermout te gebruiken. Dat mag dus voor het ontbijt zijn, maar ook een ander gerecht.
  • Geef een geldig e-mail adres op! Na afloop van de winactie zoek ik per mail contact met je.
  • Natuurlijk geef je Mind Your Feed een like op Facebook, volg je mij op Twitter, Instagram of Bloglovin
  • En share the happiness, deel je dit bericht voor me op social media dan vind ik dat heel leuk!

De winactie loopt tot zondagmiddag 15 februari 2015, 12.00 uur. De winnaar maak ik via mijn social kanalen bekend én ontvangt een persoonlijk berichtje van mij! Nou, kom maar door, wat is jouw favoriete manier om havermout te gebruiken?

Kun je niet wachten tot zondag? Havermoutje is ook te bestellen bij Bol.com via deze link en kost 19,99.

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

192 reacties

  1. Mijn favoriete havermoutrecept is koken in melk en dan appel, kaneel, rozijnen en walnoten toevoegen. Heerlijk! Net een appeltaartje, maar dan wel een die goed vullend is als start van de dag.

  2. Ik gebruik havermout vooral voor mijn ontbijt, avond van te voren maak ik het klaar met yoghurt, lijnzaad, kaneel wat chia en fruit….maar wat ik ook erg lekker en ook leuk gevonden vind is “ontbijt in een mok”. Hetoog wil ook wel eens wat….en dit vind ik er gezellig en lekker uitzien.

    Verder lijkt het me geweldig om dit boek te winnen, kan nog wel genoeg nieuwe inspiritatie gebruiken!!

    Groetjes,
    Petra

    • Muffins, muffins en nog meer muffins!!! Jammie! Gezond eten moet ook erg lekker blijven! Ik kan enorm genieten van gezonde havermoutmuffins…met een lekkere kop thee erbij natuurlijk!
      Ik zou het boek graag willen winnen, zodat ik nieuwe recepten kan proberen! Dan kunnen mijn moeder en ik samen lekker gaan bakken..en de mannen thuis nieuwe recepten voorschotelen (we proberen ze telkens weer te bewijzen dat gezond lekker kan zijn)!!!

      Een fijn weekend!

      Groetjes Lisette

  3. Ik zou het boek Havermoutje super graag willen winnen omdat ik havermout echt geweldig vind. Ik heb al vele recepten mer havermout gemaakt, maar dan blijft het vooral bij ontbijtjes, muffins en cake. Overigens super lekker maar ik zou graag nog meer gebruik maken van havermout, ook bij middag en avondeten.
    Mijn favoriete moment om havermout nu te gebruiken is door ontbijtmuffins te maken met banaan. Heerlijk! Ik hoop dat ik dit inspirerende boek ga winnen!

  4. Sally Visser op

    Persoonlijk gebruik ik havermout vooral voor het bakken, vooral pannenkoeken worden er super door! Maar dit boek wil ik super graag winnen voor m’n vriend die helemaal verslaafd is aan havermout! Als iedereen op z’n werk luxe belegde broodjes eet haalt hij zijn zakje havermout uit z’n tas en zet die de waterkoker aan. Met dit boek kan die eens lekker varieëren en worden z’n collega’s nog eens jaloers!

    Groetjes Sally!

  5. Mijn favoriete manier om havermout te gebruiken is in een pannenkoek. Ik ben zelf geen creative kok dus ik moet het hebben van recepten van anderen. Ik ben ongeveer een jaar geleden verliefd geworden op havermout toen ik het voor mijn ontbijt ging gebruiken. Voornamelijk combineren met amandelmelk en fruit. Toen ik overal las dat je er nog veel meer mee kon was ik kort enthousiast. Pannenkoeken was mijn volgende happy havermout meal. Maar het is niet altijd feest helaas (pannenkoeken maak ik vaak op zondag) dus nu is het weer standaard terug naar havermout ontbijtjes, ook heerlijk natuurlijk maar wel een beetje saaiig. Ik zou dus echt mega blij zijn met een boek over havermout! Hij staat op mijn verlanglijstje maar als studentje moet ik nu toch echt nog even mijn centjes in mijn studie stoppen.
    Nou geniet van het boek! En bedankt voor het recept van het brood :).
    Succes met het uitkiezen van een winnaar! Liefs, Joëlle

  6. Inmiddels heb ik al meerdere reviews voorbij zien komen, superleuk dus deze staat nu hoog op mijn verlanglijstje! Ik ben het meest fan van de overnight oats, met een beetje chiazaad en het liefst in een bijna lege pindakaaspot (of tahinpot zoals vanmorgen :)) maar havermout uit de oven met appel doet het ook goed! Ik volgde je al op insta, fb en bloglovin

  7. Kim Beekhuizen op

    Ik doe heel graag mee! Ben langzaam bezig met het ontdekken van Healthy lifestyle !
    Voeding is daar natuurlijk heel belangrijk in! Ik weet nog niet precies wat je allemaal met havermout kan!
    Vandaar dat dit boek ook echt op me verlanglijstje staat !
    Momenteel maak ik alleen met havermout: Mugcake (My favorite <3) en zelfgemaakte granola!
    Hopelijk met dit boek kan ik straks veel meer maken in de keuken en kan ik straks meer recepten opnoemen dat ik kan maken met havermout !!

    Onwijs leuk zo'n winactie ! Succes iedereen !
    Liefs, Kim

  8. Ohh yes leuke actie! Dit boek staat al op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag. Maar dat duurt nog zo lang! Ik maak zelf het liefst een havermoutontbijtje met amandelmelk, kaneel en een appeltje. Feels like apple pie in the morning! Op het moment dat ik naar bed ga kijk ik zelfs al uit naar het moment dat ik mijn heerlijke apple-pie-ontbijtje mag maken. Soms gooi ik er ook een banaantje in voor de verandering. Ideaal voer voordat ik ga sporten. Daarnaast maak ik ook graag bananenbrood of bananenpannenkoekjes met havermout. Maar tot zover gaat mijn inspiratie dan ook wel. Ik kan dus wel wat nieuwe ideetjes gebruiken! What’s there left to say….I Love my oats!

    Groetjes, Laura

    • Dit boek zou ik.heel graag winnen. Meer variatie met havermout is welkom..misschien dat mijn man dan ook havermout gaat eten. De kinderen eten graag havermout maar elke dag overnight oats doen we niet dus ook zij houden van variatie

  9. Jolande Boon op

    Ik gebruikte het in eerste instantie alleen met mijn ontbijt, koud, warm met en zonder fruit, noten etc. Maar sinds ik jou op facebook volg en regelmatig je site bezoek……..gebruik ik havermout voor…nou heel veel! Pannenkoeken, muffins, koekjes. En ben nog lang niet klaar met uitproberen:-)

  10. Ik gebruik de havermout om en granola van te maken en heb laatst jou pannenkoeken met perencompote gemaakt.

  11. Wat een leuke actie! Ik heb het boek voor mn verjaardag gevraagd, maar zou toch graag meedoen met deze actie om een vriendin te verrassen. Zij is met wat tips over clean eating, op eigen houtje inmiddels 17 kilo afgevallen. Gewoon door onbewerkt, smoothies, puur, én havermout te eten. Iets wat haar voor die tijd nooit lukte. Inmiddels is ze helemaal om. Ze trakteert zichzelf afentoe op een nieuw boek, en we lenen elkaars boeken om wat kookinspiratie op te doen. Zij heeft havermoutje ook op dr lijstje staan. Zou zo leuk zijn als ik haar daarmee kan verrassen. Ik ga duimen 🙂
    Groeten van fiona

  12. Leuk! Leuk! Leuk!
    Een beetje variatie voor havermout kan ik wel gebruiken..
    Ik hou van havermoutpannekoeken, maar ook als overnight oats met een beetje kaneel en dan de volgende ochtend met peer, kokosschaafsel en wat amandelen.

  13. Dit lijkt me nu echt een geweldig boek sinds ik gehoord heb dat hij uitgekomen is. Ik ben echt sinds een korte tijd fan van havermout en ontdek ik wat je er allemaal wel niet mee kunt. Mijn favoriet is gebakken havermout: lekker mango, kokosrasp, lijnzaad, havermout en melk in een ovenschaaltje en dan lekker bakken en ervan smullen! En natuurlijk volg ik je overal al 🙂

  14. Mijn favo is toch wel de overnight oat, maar de havermoutmuffins zijn een goede 2e en daarnaast gebruik ik het om haverrepen voor het sporten er van te maken. Ben dus enorm dol op havermout! Een receptenboek met havermout recepten zou een geweldig cadeau zijn!

  15. Goodmorning!!! Oh dit boek wil ik zo graag!!! Ik gebruik havermout om granola te maken ( mijn dochtertje is er verslaafd aan 😉 ). Voor ontbijtmuffins en ontbijtsmoothies. Leuk cadeautje voor mijn verjaardag?!?!?! Ben jarig vandaag!!!

  16. Wat een leuke actie! En alvast bedankt voor het eerste recept.
    Mijn favoriet met havermout is ook de enige die ik met havermout maak, met warme melk, peer/appel/banaan wissel ik af, wat honing en kaneel. Heb wel eens havermoutkoekjes gemaakt, maar die vond ik niet zo goed gelukt. Dus ik zou graag ook meer inspiratie willen krijgen voor m’n eigen havermoutlab, lijkt me erg leuk, lekker en meteen goed en voedzaam om mee aan de slag te gaan.

  17. Mijn dag start met een heerlijke shake van plantaardige melk, havermout, banaan, choconibs en gebroken lijnzaad. Voor de afwisseling gebruik ik soms een beetje speculaas kruiden of kaneel. Heerlijk vanuit een thermobeker mee in de tas naar mijn werk.
    Het boek lijkt me super om nog veel mee te doen met havermout…te weten dat ik als griezelde van havermout. Wie weet kan ik ook mijn moeder nu verrassen met leuke nieuwe recepten.

  18. wat een gaaf boek na je review te hebben gelezen. Vooral de variatie vind ik echt goed.
    Je beland vaak in gewoontes en doet altijd hetzelfde, dus ja graag wil ik dit boek!!!

  19. Goeiemorgen! Dit boek zag ik al zooooo vaak voorbij komen, maar ik durf bijna niet optellen hoeveel boeken ik al gekocht heb van 2014 tot nu… Daarom zou ik het heel erg leuk vinden om deze te winnen…
    En mijn favoriete havermoutje is eigenlijk heel erg saai 😉 Ik eet ’s ochtends meestal havermoutpap (klaargemaakt met water of amandelmelk) met banaan en wat cacaonibs en chiazaadjes! Met dit boek kan ik misschien wat creatiever zijn?
    PS: ik geef zelf een exemplaar van ‘Good Food’ weg!

  20. Hoi! Ik eet graag heel simpel havermout in mijn yoghurt met fruit erbij. ’s avond klaar gemaakt n ’s morgens kan ik het zo mee naar mijn werk nemen. Ben wel heel benieuwd naar alle recepten die in dit boek staan.

  21. Ik heb een grote liefde voor havermout en gebruik het veel. Sinds de komst van het Instagram account loop ik al te watertanden. het kookboek lijkt me supergaaf! Mijn favoriete recept is toch wel de havermoutplaat uit de oven. Havermout, een eitje en (amandel)melk mengen. Daar dan aan toevoegen waar je zin in hebt: framboosjes en cacaonibs bijvoorbeeld. Of in de winter banaan en speculaaskruiden. Alles in een vorm verdelen en bakken. En smullen dat het is!

  22. Mijn ontbijt is mijn favoriete maaltijd met havermout. In een pannenkoek met banaan en ei, of koken met water en daar van alles aan toevoegen (zoet of hartig). Ook maak ik wel eens havermoutkoekjes, met pindakaas en banaan! 🙂 Jamm… Maar ik zou graag wat meer recepten kennen, om te zien hoe je havermout nog meer kunt gebruiken!

  23. Mijn favoriet is warme sojamelk met havermout, lijnzaad, kaneel en een koude banaan er in gesneden.

    Elke werkdag als ontbijt mmmmm.

    Maar ook bananenbrood en appelmoescake met havermout.

    Ik volg zowel jou als Havermoutje al een tijd en wil dolgraag het boek winnen.

    Groetjes, Ellen (Dullekehoudtervan)

  24. Havermout pannenkoeken met tahin en havermoutkoekjes en een kom havermout en havermout bananenbrood en zo kan ik nog wel even doorgaan….alles is lekker met havermout. Kan niet wachten op de havermoutrecepten voor de avondmaaltijd!

  25. CHOCOMUG!!
    Hmmm….. banaantje, eitje, havermout, caceau en rozijntjes, mengen > 2.5 min in de magnetron
    en je begint de dag met een heerlijke chocoladecakeje.
    LOVE IT!

  26. Sinds kort eet ik(bijna) geen tarwe meer en veel minder suiker. Bekomt me goed en diabetes vermindert.
    Ik maak tegenwoordig een heerlijk havermoutyoghurtbroodje, simpelmasr superlekker.
    Ook de havermoutmugs staan hier geregeld op het ontbijtmenu. Maar… ik wil wat meer afwisseling, hoewel ik geniet van alles! Dus zou blij zijn met dit boek!

  27. Ik eet s morgens vaak overnight oats. Zou wel eens iets anders met havermout willen maken.

  28. Sinds een paar maanden heb ik havermout ontdekt en heel creatief ben ik er nog niet mee. Maar wat ik lekker vind om te maken en kwarkbrood met havermeel of een havermout ontbijtkoekje. Creatiever wordt het helaas nog niet. Daarom mijn interesse voor dit boek 🙂

  29. Mijn favoriete havermout recept waren altijd muffin. Maar door jou blog en de 30 voel je fit challenge heb ik inmiddels ook de bananenpannenkoeken met havermout ontdekt en de overnight oats.. En vooral de laatste vind ik erg lekker en ik ben nog niet uit ontdekt qua recepten. Havermout is in ieder geval een van mijn favoriete ingrediënten geworden en ik ben nog lang niet uit ontdekt. Dus een inspiratiebron komt altijd goed van pas!

  30. Mijn favoriete recept is amandel/havermout cake met geraspte appel en fijn gemalen dadels. Ik vind het heerlijk om samen met mijn 4-jarige zoon te kokerellen en dit is een perfect recept daar. Makkelijk te maken, lekker en nog gezond ook! Wij zijn op zoek naar nog veel meer recepten om samen uit te proberen.

  31. Wendy Tiemissen op

    Waaauwie leuke actie, kei leuk boek! Mmmmmm havermout!! Ik begrijp niet waarom ik niet eerder heb ontdekt hoe lekker en goed het voor je spijsvertering is! Sinds ik steeds bewuster ben gaan eten heb ik de havermout pas ontdekt. Ik kijk ‘s avonds al uit naar mijn ontbijtje met overnight oats met stukjes kiwi, walnoot, cranberries en chia zaad en de havermoutpannenkoek voor lunch. Tussendoor eet ik een goddelijk plakje bananenbrood gemaakt van o.a. havermoutmeel. Need I say more?? Ik kan echter -zoals je leest 😉 – nog zeker nieuwe inspiratie gebruiken dus dit boek winnen zou absoluut geweldig zijn!! Keeping my fingers crossed 😀

  32. Havermout gebruik ik dagelijks d.m.v ontbijten met havermout. Het lekkerst vind ik mijn havermout ontbijt met koek en/of kaneel kruiden, halve banaan, cacao nibs en kokos schaafsel.
    Ook gebruik ik havermout bij het bakken can cakes, muffins en koekjes!
    Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar wat ik allemaal nog meer kan maken met dit multifunctionele producten!
    Oatmeal love <3

  33. Boek staat op mijn verlanglijstje. Lijkt me leuk met havermout te variëren en ben dan ook heel nieuwsgierig naar wat er allemaal instaat.
    Eet het nu voor voornamelijk als ontbijt. Mijn favoriet is gebakken havermout uit de oven. Mengsel van amandelmelk, havermout, notenpasta, gemengde noten, kaneel, een appel of peer en wat cacaonibs. Dat goed mengen en 20 min in de oven. Hm, heerlijk verwennerijen voor het weekend!

  34. Mijn lievelingsontbijt: overnight oats met kokosmelk! Helaas blijk ik allergisch te zijn voor alles met kokos……. Vind havermout wel heerlijk, dus ben heel erg benieuwd naar recepten. Erg leuk lijkt me dit boek! Groetjes, Monique

  35. Reny, wat een super enthousiaste review. Ik ben heel benieuwd naar het boek. Maar jij vooral veel succes met het uitzoeken van een winnaar uit de vele, vele reacties 😉

  36. Loes Hartman op

    Wat een leuke review van Havermoutje!
    Als je mij vroeger had gezegd dat havermout mijn favoriete ontbijt zou worden had ik je echt hard uitgelachen…als mijn moeder een kommetje havermout at dan walgde ik ervan…blegh vond het zo vies..
    Maar nu…heerlijk vind ik het..het liefst kort gekookt in mijn favoriete thee met geraspte appel, kaneel, wat moerbei en stukjes banaan. Ik kan er al de avond ervoor naar verlangen! 🙂
    Ik ben erg benieuwd naar het boek, zou graag meer verschillende gerechten willen maken met havermout en misschien krijg ik mijn zoontje dan ook aan het voedzame en gezonde havermout!
    Dus ik doe heeeeeel graag mee met de winactie!

  37. Ik houd heel erg van havermout en experimenteer er ook graag mee. Ik maak vaak havermoutpap, pannenkoeken, muffins en deze week voor het eerst een havermoutbrood. Heerlijk! Dit boek staat hoog op mijn verlanglijst omdat ik de wereld van de havermout supergraag nog verder wil ontdekken!

  38. Ik eet ook al zo lang ik weet graag havermout! Vroeger op vakantie dagen mochten we wel eens pap maken.
    Ook bakten we bij ons thuis met havermout. Een familie recept havermoutkoek. Wat een van de eerste dingen was die ik uit mijn hoofd kon bakken en favoriet was!
    Nu weet ik dat het ook erg gezond is, dat is een meevaller;)
    Ik wil graag nog meer bakken koken en maken met dit inspiratie boek!

  39. Karina Ritmeester op

    ik maak ieder week crackers van oa havermout,heerlijk en knapperig! Ik zou dit boek dolgraag willen hebben,omdat ik begin april naar Mexico ga emigreren. Ik eet heel gezond en maak daarom bijna alles zelf en in Mexico is vrij weinig te verkrijgen aan bijvoorbeeld meelsoorten. Behalve havermout!!! Dit is daar in overvloed verkrijgbaar!! Dus zo’n kookboek zou geweldig zijn!

  40. Dit boek staat nu bovenaan mijn verlanglijstje! Ik gebruik havermout voornamelijk bij mijn ontbijt en mijn tussendoortje. Heerlijke havermout een nachtje geweekt in hazelnootmelk, chiazaden en een appel of een zelfgemaakte muesli uit de oven. Hierdoor is het iedere ochtend weer een feest.
    Mijn tussendoortje bestaat uit een zelfgemaakte cracker met o.a. havermout en verschillende zaden en pitten. Iedere dag is het weer een feest om te mogen eten en dat zonder schuldgevoel.

  41. Ik gebruik het als ontbijt, maar een favoriet kan ik niet geven, ik wissel graag af. In de winter graag warm met appel en/of peer, rozijnen en kaneel, of met pompoenpuree, of de worteltaart uit het boek die ik deze week 2 keer gemaakt heb. In de zomer vind ik het ook lekker met kwark of yoghurt met fruit.

  42. Emily van Kampen op

    Sowieso eet ik iedere dag havermout bij mijn ontbijt en dan gooi ik er alles door wat ik maar kan vinden: fruit, noten, kokos, granola, pindakaas, chocolade of zelfs koekjes! Zo heb ik iedere keer weer iets anders! Daarnaast is mijn favoriete echte recept havermout koekjes met pecannoten, cranberries en witte chocolade. Zo lekker! Met dit boek zou ik heel veel nieuwe en originele havermout gerechten willen maken.

  43. hey!! mijn absoluut-lekkerste- en-ook-makkelijkste havermoutreceptje is de ontbijtpannenkoek!
    Gewoon 2 eitjes loskloppen, havermout erbij, omroeren en eventjes laten intrekken.
    Beetje kokosvet in de ban en lekkere pannenkoekjes bakken!
    Op de (nog warme) pannenkoek een stukje extra-zwarte choccolafe en een paar schijfjes banaan.
    Laat maar komen!! Snel klaar en super lekker!!

  44. My all time favorite blijft toch echt the overnight oats.. De avond ervoor al je ontbijt voorbereiden voor de volgende ochtend, en er dan al zin in hebben! 🙂
    Ik doe in een kommetje havermout, lijnzaad en plantaardige melk (meestal ga ik voor rijstmelk). De ochtend maak ik het ontbijt nog af met blauwe bessen toevoegen en wat kokos. Vooral de kokos zorgt ervoor dat ik soms even moet beseffen dat ik gewoon in Nederland ben.. en niet op een tropisch oord ;).

  45. Ik het boek graag winnen om voor mijn dochter wat meet variatie in haar eten te krijgen.
    Ze eet sinds 1 jaar glutenvrij maar altijd hetzelfde. Zelf vind ik havermout als pap lekker, met vers fruit, wat krenten en wat noten. Voor mij zou de variatie ook welkom zijn.

  46. Hier in huis gaan er heel wat kilo’s per maand doorheen. Ontbijt, overnight, life changing bread en door de smoothy. I love it!!!

  47. Leen Van Geertruyden op

    Wat een fijn boek! Boordevol inspiratie! Wie wil dit nu niet winnen ;-).
    Mijn favoriete recept met havermout is een aangepaste versie van het recept van Sofie Dumont, nl. de cranberrycake met muesli. De muesli in het recept vervang ik lekker door enkel havermout. Njammie!
    Groetjes uit België.

  48. Hey, ik gebruik bijna elke morgen haver mout, heel gevarieerd. Dan met gebakken appeltjes en noten, met dadels en pistache en ricotta… Maar ook als muffin of pizzabodem. Ben benieuwd wat je er nog allemaal mee kunt!

  49. Oeh wat een leuke winactie! Ik doe graag mee :). Ik hou van havermout en gebruik het vooral veel als meel (gemalen in de keukenmachine) ter vervanging van witmeel in allerlei gerechten (bananencake, pannenkoeken,koekjes,..). Maar sinds kort ben ik weer helemaal fan van oldschool havermout ontbijt: heel simpel havermout gekookt in ongezoete amandelmelk met een snufje kaneel, heerlijk! Ik heb het weer herontdekt en ben weer opnieuw verliefd hihi. Ik ben ook erg benieuwd naar de recepten in het boek!

  50. Havermout……. Wat zal ik daar is mee gaan doen……de muffins en pannenkoekjes kennen we wel, maar verder?
    Tijd voor inspiratie! Zou zo’n boek toch wel heeeeel handig zijn ☺️

  51. Wat leuk,en super dat je ons dit verteld..sta steeds meer open voor havermout!! De warme pap is nog even wennen ,maar de over nigt oats is erg lekker en fris. Koekjes heb ik ook al eens geprobeerd ….maar meer inspiratie is super welkom,zeker ook omdat ik mijn mannen er meer van wil laten snoepen.
    Dus dat super boek is hier heel welkom,en ik laat me graag verrassen .. Ben altijd in voor iets nieuws

  52. Dit berichtje plaats ik namens mijn kids :). They lovelovelovelove havermout en het liefst eten ze het 24/7. In koekjes, pap, mugcakes, muffins, smoothies noem het maar op! Ik als mama zijnde vind het natuurlijk super dat ze er zo gek op zijn, (aangezien groentes tegenwoordig hier kokhals neigingen veroorzaken :/) zo krijgen ze in ieder geval nog een aantal gezonde maaltijden/snacks binnen. Nieuwe inspiratie zou erg welkom zijn zodat we weer een x wat nieuws kunnen maken en vooral opeten! Dus Havermoutje zou errug welkom zijn hier. De kids staan al te popelen om mama te helpen met koken/bakken….. XOXO

  53. Hoi leuke Mind Your Feed,

    Mijn favoriete havermout receptje is mijn 18 jarige dochter.
    Ik kijk naar haar als zij in alle vroegte een havermoutje maakt. 6.15 is vroeg, geloof me.
    Gevuld van trots hoe veel tijd zij steekt in gezonde voeding.
    Ik kan van haar leren en zij zou zo graag meer dingen leren met…..
    HAVERMOUTJES!!!!!!!
    Ze maakt melk warm, havermout erbij en dan……blauwe bessen uit de vriezer.
    Gewoon omdat ze 2 uur moet reizen om op school te komen en haar pap te heet is.
    De koele bessen maken dat ze nog net kan eten voor de trein vertrekt.
    Dit is een gezonde oplossing en heerlijk.
    Ik gun haar dit boek zo erg, het is een fantastische meid en dan op deze
    leeftijd zo bewust met eten bezig te zijn zonder extremen is echt een mooi boek waard.

    P.S. ze is 10 maart jarig……..dat je het weet, HAHAHA.

    Groetjes van een trotse moeder

  54. Wat een heerlijk fijn boek lijkt me dat! Ik gebruik havermout voornamelijk in mijn havermoutpap (duuh) als ontbijt maar vind het ook heel lekker om er wafels van te maken (kijk al weer uit naar zondag ochtend!)
    En ik realiseerde me vanmorgen dat mijn havermout op was, het laatste beetje ging in mijn yoghurt. HELP!

  55. Super leuke review van een volgens mij even leuk (en lekker) boek!
    Havermout blijft tot nu toch wel mijn favoriet bij het ontbijt, zowel warm met cacoa, rozijntjes en nootjes, met appel en kaneel als mugcake, als pannekoek met verse vruchten en magere kwark, maar ook koud als overnight oats. Eigenlijk kan ik niet kiezen!
    Maar ik ben ontzettend benieuwd naar de havermoutrecepten voor lunch en diner, zoals pasta en havermout brood. Ik zou me ontzettend graag laten verassen door dit kookboek!
    Liefs, Anouk

  56. Katya Deschuyter op

    Tijdens de week eet ik ’s ochtends altijd havermoutpap, gekookt in plantaardige melk (soja-, rijst- of kokosmelk) met daarbij lijnzaad, kaneel, banaan en appel of peer. Tijdens het weekend ontbijt ik met zelfgemaakte granola (waar ook veel havermout in zit) en af en toe bak ik havermoutkoekjes. Maar daarmee is mijn havermoutinspiratie ook op dus ik zou dit boek heeeel graag winnen om meer ideetjes op te doen :-)!

  57. Mariska Grevers op

    Mijn favoriete havermoutrecepten zijn appelcrumble met havermout uit de oven, maar ook het doodnormale havermoutpapje.
    Ik lees dat er nog veel meer mogelijk is, daar ben ik zo benieuwd naar en daar zou ik heel goed dit boek bij kunnen gebruiken. Ik houd me dus van harte aanbevolen.

  58. Petra Riegman op

    Ik gebruik havermout momenteel alleen maar om pap te maken voor onze pup…. Nu ik de review heb gelezen ben ik erg nieuwsgierig geworden naar havermout. Kom maar op met dat boekje.. 😉

  59. Knap, dat ze over een ingrediënt zo’n mooi boek kunnen maken.
    Door jouw review ben ik nieuwsgierig geworden.
    Havermout eet en gebruik ik al heel lang als ontbijt en in gebak e.d. en is mijn favoriet.
    Nu heb ik weer havermout geweekt voor havermelk en de pulp gaat in de pap.
    Gezond en veelzijdig, dus nieuwe recepten zijn altijd welkom.

  60. Dat havermout een favoriet is bij mij is geen geheim, ik eet het namelijk elke dag! Alleen de inspiratie is soms nog ver te zoeken, dus dit boek zou zeker uitkomst bieden. Mijn favoriet is dan ook mijn dagelijkse ontbijtje: overnight oats met havervlokken, chiazaad en een stuk fruit. Het stuk fruit is de dagelijkse variatie in mijn ontbijtje. Verder bak ik in het weekend ook nog weleens een bananenbrood waarbij ik vaak havermout gebruik.

  61. Ik kan het boek wel goed gebruiken. Momenteel eet ik havermout vooral als pap. Soms maak er een soorte koek van of gooi het door de smoothie. Maar verder zou ik niet weten wat ik nog meer kan maken van havermout. En elke dag havermoutpap is ook wel een beetje saai!

  62. Oh wat leuk, een havermoutboek!
    Ik hoop dat volgers uit België ook mogen meedingen naar dit boek…please, please? 🙂
    Ikzelf ben al jaren verslaafd aan havermout, en probeer overal havermout doorheen te doen.
    Maar mijn aller, allerfavorietste havermoutrecept is toch wel gebakken havermout en ik wil het receptje meteen met jullie delen:
    mengen in een kom:
    – twee koppen havermout
    – stukjes walnoot (facultatief)
    – 2 bananen
    – een halve kop kokosbloesemsuiker of Stevia naar smaak
    – kaneel, snufje zout
    – 2 koppen plantaardige melk
    – 1 ei
    – vanille extract
    In een vuurbestendige kom leg je een laagje van bananenschijfjes (2 rijpe bananen).
    daar giet je de havermout mix over.
    bakken in de oven op 200 graden, ongeveer 35-45 minuten tot het bovenaan wat gebruind is en het ‘vast’ geworden is.
    Je kan er eventueel bij het serveren nog wat esdoornsiroop en wat roomboter over doen.
    Je kan in de plaats van de bananen, bovenop het mengsel in de bakvorm ook schijfjes appel of peer leggen, heel lekker!
    Smakelijk en groetjes,

    • Wat een heerlijk receptje Peggy, dit ga ik zeker eens uitproberen! Bedankt voor het delen! Ik hoop ook dat de Vlaamse volgers mogen meedoen! X

  63. Brenda zwinkels -van Vliet op

    Ik maak al jaren zelf grenola van onder andere havermout. Ik zou graag wat meer variatie willen in mijn ontbijt. Daarnaast vind ik het ook leuk om mijn kinderen te leren hoe lekker havermout kan zijn… Er ligt hier al 1,5 kg aan ongeraffineerde havermout klaar om ermee aan de slag te gaan….

  64. Oh wat een leuke winactie!! Ik volg havermoutje ook al lange tijd op IG en verder dan pap, mugcake en gooien door de smoothie kom ik ook nog niet. Ben zo benieuwd naar dit boek en na jouw enthousiasme ben ik zelf nog enthousiaster geworden! Zou hem wel graag willen winnen dus!

  65. Mijn old-times favorite is toch wel de pannenkoek van gemalen havermout, gemalen dadels en kaneel. Maar een “mug-cake” gaat er ook goed in, en havermout-energierepen, en linzen-havermout broodjes, en nuggets met een havermoutkorstje, en… kortom ik kan niet meer zonder havermout. Het boek lijkt me daarom erg gaaf, ben benieuwd naar de recepten.

  66. Wat een leuke review van een mooi boek zeg! Ik ben een echte havermout-fan en hou er van om ermee te experimenteren. Laatst heb ik pan wortelsoep voor een grote groep kinderen gemaakt. Voor het pureren heb ik er havermout bij in gedaan. Resultaat: de soep werd er lekker dik van, en de kinderen hebben ongemerkt lekker veel voedingsstoffen binnen gekregen ;-)!

  67. Leuke actie, ik doe mee! Ik eet havermout het liefst als ontbijt: als warme of koude pap, een gebakken variant of havermoutmeel verwerkt tot brood. Havermout is mijn lievelingsgraan, er is zoveel variatie mee mogelijk! Ik volg je op facebook en bloglovin:)

  68. Woehoew! Deze wil ik dus echt zo graag winnen! Mijn favo gerecht is sinds kort veranderd haha. Eerst was het simpelweg een ontbijtje met kokosmelk, cacao en amandelen, maar vanaf nu is het het havermout breekbrood uit het kookboek van Chickslovefood! Alleen dan aangevuld met ui, heeeeel veel kaas, kruiden en eventueel nog meer kaas!

  69. Francy kersten op

    Ik eet mijn havermout vooral ’s ochtends koud met vers fruit en wat noten. Heerlijk is ook de appel-perencrumble met havermouttopping die mijn zoon ooit op school maakte en nu een favoriet toetje is bij feestelijke gelegenheden. Meer inspiratie voor het koken met havermout is zeer welkom.

  70. Hallo,
    Wat een reacties allemaal! Iedereen is even enthousiast over havermout… Net zoals ik…
    Er valt dan ook nog weinig aan toe te voegen.
    Het is zowel hartig als zoet superlekker!!! Ik gebruik het ook in vele gerechtjes maar je kan er nooit genoeg van weten…
    Dus net zoals alle anderen zou ik het boek supergraag winnen…
    Toi toi voor iedereen en veel levensgenot aan de winnaar

  71. havermoutpap is niet echt mijn ding. brrrr. als kind was het ons ontbijt, en met een beetje pech ook nog een flinke vel op de pap. huh. dus ik heb een paar jaar geleden echt heeeeeeeel erg mijn best moeten doen om havermout weer te gaan waarderen. ik bak er nu een crunchy van, in yoghurt of plantaardige melk. lekker met cranberry’s, nootjes en zaden.
    ik zou het dus ook een kroon op mijn “werk” vinden als ik dit boek zou winnen. mijn zussen gaan mij niet geloven als ze zien dat ik een boek over havermout in de kast heb staan!

  72. Ik ben heel benieuwd! Ik ontbijt sinds kort elke ochtend met mijn 2 zoontjes van 3 en 5 jaar met havermout pap met vers fruit! De jongens en ik smullen maar ik zou graag wat meer variatie in de ochtend willen. Het boek zou dus erg goed van pas komen en het zou een mooi verjaardagscadeau zijn aangezien ik 15 februari jarig ben :-):-)

  73. Mijn dochtertje van 1 eet bijna niet. Ze eet geen prakjes, geen pureetjes, geen Rapley-proof stukken, niks.
    Gelukkig krijgt ze nog borstvoeding dus ze komt nog niks tekort. Ik ben omder behandeling bij een kinderarts en die raadde mij aan om als ontbijt havermout voor haar te maken. En dat doe ik nu braaf elke ochtend, havermout gekookt in water en dan een geprAkte banaan met een beetje kaneel erdoor roeren.
    En ze vindt het heerlijk!!! Ze pakt zelf de lepel en probeert de havermout in haar mond te stoppen. Lukt nog niet altijd maar de wil is er. Helaas is ze na 5 hapjes ofzo alweer klaar met eten maar toch ben ik blij dat ze nu iets eet. Dus daarom is dit mijn favoriete manier van havermout eten!

  74. Mijn favoriete havermout ontbijt is met een schepje suiker, een schepje cacaopoeder, een handje diepvries bosvruchten, zachtjes laten koken met melk en op het eind een lepeltje pindakaas erdoorheen. Hemels!

  75. Jacqueline koekendorp op

    Wat zou ik graag de winnaar zijn van dit goed bedachte boek!
    Havermout vind ik heerlijk als ontbijtpap met sojamelk, noten en zaden en verse stukjes appel en kaneel. Ook nog een scheutje kokosmelk erbij en dan genieten.
    Een voedzaam ontbijt en een volle buik tot lunchtijd.
    Ook maal ik havermout wel tot fijn meel: lekker voor een havermoutcake met ei, koekruiden, banaan, rozijnen en gedroogde vijgen ed
    Het broodrecept ga ik ook proberen, dank je wel.
    Ik ben een echte fan van jouw Mind your Feed. Keep it going :))

  76. Havermout! Heerlijk ik maak vaak overnight oats in combi met homemade melkkefir dan voeg ik de volgende morgen wat chiazaad lijnzaad kokosrasp stukjes fruit en wat noten toe. Echt een feestje! Ook vermaal ik het regelmatig tot meel voor in een suikervrije (ontbijt )taart. Wat zou ik dit boek graag winnen! Ik volg je op insta en hier.
    Groetjes Talitha

  77. Mijn lekkerste ontbijt is havermout gekookt in water, kaneel erbij en cranberry’s toevoegen, smullen!!!
    Maar ik maak er ook bananenbrood van, of havermout repen, zo lekker!

  78. 35 jaar was is anti pap en de enige die ik wel at was rijstepap. Maar toen ontdekte ik havermout en halleluja wat een ontdekking en is haver niet meer weg te denken uit mijn voeding. Ontbijtmuffins, pap warm of overnight heerlijk! Na mijn gastric bypass kan ik slecht tegen tarwe en heeft havermout een nog grotere rol gekregen in mijn voeding en ontbijt. Nu zou ik graag nog meer mogelijkheden ontdekken om nog meer van mijn havermout te creëeren.

  79. Mijn favoriet is niks spectaculairs. Altijd al dol op havermoutpap geweest….OOK VOORDAT HET EEN HYPE WERD!!! Gewoon lekker met amandelmelk een geraspt appeltje en kaneel en kardemom. Of een mugcake van geprakte banaan, havermout, eitje kaneel(en soms ook cacao) met, als ie uit de pling komt, een klodder echte Griekse yoghurt erop…..heerlijk genieten

  80. Ik doe graag mee met deze weggeef actie. Want na het lezen van je review ben ik heel enthousiast geworden om het boek te lezen. Mijn favoriete recept is havermoutappeltaart.

  81. Oh, dit boek lijkt me fantastisch! Ik ben een heuse havermout-fan en kan van allerlei havermoutrecepten genieten; smoothies, muffins, pap of baksels, ik word van allemaal heel erg gelukkig. Één van mijn favoriete havermoutjes is een hartige variant: pap met stukjes gedroogde vijgen, geroosterde pijnboompitten en verkruimelde feta. Beetje zout, peper en walnootolie erover… Mmm! Dit recept doet het trouwens ook goed verwerkt als muffins (dus husselen, verdelen over een muffinbakblik en zo’n 20 minuten afbakken)! 🙂 Maar het boek laat zien dat er nog veel meer opties zijn, dus ik houd me aanbevolen!

  82. Ik maak elke morgen het `budwig papje` met havermout, gebroken lijnzaad, lijnzaadolie, citroensap, pompoen- en/of zonnebloempitten, goji bessen/cranberries, cacao nibs, vers fruit, yogurt of kwark en bovenop een beetje kaneel. Heerlijk met banaan, blauwe bessen , kiwi, of wat er nog maar in de fruitschaal ligt.

  83. Ik gebruik havermout voor het ontbijt: havermout mengen met amandelmelk, appel in stukjes, een paar gedroogde pruimen en dan verwarmen. Daarna kaneel erop strooien.
    OOk gebruik ik havermout als vervanging van paneermeel door de gehaktballen.
    Morgen wil ik een pizzabodem gaan bakken.

  84. Ik maak écht alles met havermout: pap en overnight oats in allerlei varianten met allerlei toppings, muffins, bananenpannenkoekjes, groene smoothies, bananenbrood, pizzabodems. Op de pizzabodems na dus wel vaak zoet en ontbijtgerelateerd… Voor hartig en lunch/diner kan ik wel wat meer inspiratie gebruiken! Voor mijn zoontje van 12 maanden (die geen bambix/brinta lust maar wel warme havermout met een geraspt appeltje :)) ook!

  85. Mijn favoriet (en die van de kids) voor de werkdagen is overnight oats. Lekker vlot in een druk ochtendritueel. ‘Mama wat eten we? Pap? Yes!’
    Voor 4 personen:
    – 4/5 sinaasappelen uitgeperst
    – 4 el chiazaad
    – havermout totdat het lekker dik aanvoelt.
    ’s Ochtends uit de koelkast serveren met flink wat kaneel en kokosrasp.

    Ik ben zeker nieuwsgierig naar het Havermoutjes boek!

  86. Havermout: van smoothies, papjes, brood… Tot pannenkoeken en koekjes… Ik gebruik havermout voor héél veel smaakvolle recepten!! In de winter vind ik vooral ons ‘appeltaart-ontbijt’ heerlijk!! om de dag mee te starten: geraspte appel, havermout, amandelmelk, chiazaad, rozijnen, geraspte amandelen, kaneel… Even in de oven en alleen de geur al maakt het verlangen compleet!! Ik laat me gráág inspireren door Mind Your Feed… Creatief, gezond, interessant, origineel, enthousiast… Ik ben FAN

  87. Wat leuk deze winactie, hopelijk ook voor de volgers uit Vlaanderen want dat zijn er heel veel, aub? Ik maak bijna alles met havermout, maar mijn favoriet is toch het havermoutbrood, dat kan je eten als ontbijt als lunch en als avondmaal! Dus je zit 3 keer goed! En ja, Mijn dochter Merel eet elke dag havermout mugcake. Op 100 verschillende manieren. Dus hier 2 maal blijdschap als we het boek mochten winnen.

  88. Havermout.. Mijn all time favorite!! Vroeger keek ik altijd met bewondering naar hoe mij opa zijn pap klaar maakte. Mijn moeder heeft ons dan ook echt opgevoed met pap.. Ligapap was altijd favoriet! Je kunt zeggen dat pap in de ochtend echt met de paplepel is ingegoten

  89. Wil poot-Bakker op

    Sinds ik anderhalf jaar geleden gestopt ben met tarwe eten , ben ik weer aan de havermout begonnen, dit is mij met de paplepel ingegoten vroeger , niet alleen als pap ,maar ook als tussendoortje inplaats van snoep of koek, want daar was geen geld voor , dan kregen wij een paar schepjes droge havermout in een kopje met een schepje suiker, heerlijk vonden wij dat. Nu eten wij het als luch met wat lijnzaad en sesamzaad en evt havervlokken, net wat je wilt , heerlijk, wij beginnen de dag altijd met vers fruit, maar gaan wij een dag weg dan beginnen wij met havermout, ik ben erg benieuwd naar die recepten . Groetjes Wil.

  90. havermout heb ik pas net ontdekt, nadat ik toch het advies heb gekregen om veel minder gluten te gaan gebruiken ivm darmklachten. Havermout totaal nieuw voor mij, havermout pap vroeger vond ik verschrikkelijk blijkbaar…. dus daarom antipathie daartegen. Ben dus heeel benieuwd wat je allemaal er mee kan doen, en wat havermout voor mij kan doen. als vervanger vd tarwe en spelt melen.

  91. Esther Stapelbroek op

    Ohw! Dat is moeilijke kiezen! en ook voor jou straks met al deze fanatiek reagerende mensen!

    Er zijn zoveel lekkere havermout recepten, ik ontbijt er vrijwel iedere ochtend mee. Een lekker puur havermoutpapje met rijstemelk en een appeltje, blueberry’s en met wat kaneel on top doet het altijd goed! Maar op nummer 1 staan op dit moment voor mij toch echt de “Blueberry pancakes” uit het geweldige “Natuurlijk ontbijten” kookboekje van Mind your feed! Slijm, slijm 😉 Nee, hoor… Ze zijn gewoon echt heerlijk!

    Groetjes!

  92. Hier in huis zijn de overnight oats favoriet, samen met yoghurt, noten of zaden, stukje fruit zoals appel, peer, bessen. Iedere ochtend weer lekker. Havermoutpap met appel en kaneel die de hele nacht in de slow cooker is gegaard is ook heerlijk. Instant havermout kan daar niet tegen op. Het boek ziet er prachtig uit en nieuwe inspiratie voor havermout is welkom.

  93. Van jongs af aan weet ik niet beter dan dat mijn vader en mijn opa iedere dag ontbeten met havermoudpap. ik at het toen zelf vaak als toetje met een klontje roomboter. maar sinds ik ziek ben geweest en mijn leven heb omgegooid eet ik het ook zelf iedere morgen met een feestje aan zaden, noten, en vruchten erdoorheen. ik kan al genieten van het idee als ik nog in bed lig. maar het recept waar ik heel vrolijk van wordt met havermoud zijn de havermoud koekjes met noten en chocolde erdoor. de chocolade stolt niet helemaal meer na het afbakken en het zijn heerlijke voedzame koeken voor ieder mometn van de dag.

  94. Als ontbijt;op verschillende manieren! Bijvoorbeeld als onderdeel van mijn zelfgemaakte muesli met pompoenpitten en zonnebloempitten. Of als papje met amandelmelk, rozijntjes en appel. Mmmmmm….goedemorgen! 😀

  95. Owh wat ijkt me dit een heerlijk boek!!! Havermout zo lekker veelzijdig, smaakt lekker neutraal en ook nog es goed betaalbaar…top! Van alles doe ik ermee; vermalen tot meel voor muffins of koek fo lekker met banaan, cacaonibs en kokos als koekejs. Maar een heel grote favoriet is toch wel de cruesli van o.a. banaan en havermout!!!

  96. Ik zit nu in die fase, kan even geen havermout meer zien op mn nuchtere maag, maar als ik zie wat er nog meer mogelijk is word i weer enthousiast !!! Moet ik toch maar eens proberen. Want ik hou t op niets zolang vol als op havermout, dat dan weer wel.

  97. Heel simpel als ontbijt. Havermout, amandelmelk, rozijnen en lijnzaad. En soms wat muesli maar zonder vind ik het lekkerder. Maar ik zou natuurlijk nog lekkerder ontbijtjes kunnen met dit boek. In die 70 recepten zitten natuurlijk vast mijn nieuwe favoriete ontbijt of lunch tussen.

  98. Beste MYF, opgegroeid (1955) met havermout! Wel met suiker en een klontje boter! Nu is havermout hip en ben ik er nog steeds dol op. Geen dag zonder havermoutje. Met alle variaties die als kind ondenkbaar waren. Ik doe mee aan de winactie!

  99. Toevallig vanochtend het boek in m’n hand gehad. Zag er idd fantastisch uit en aangezien ik probeer m’n levensstijl voor mij en mijn kinderen te veranderen, kan ik wel inspiratie gebruiken. Ik check iedere dag de site van MYF voor tips. Het favoriete gerecht is hier de Pannekoekjes! Zo heerlijk, voedzaam en fantastisch met agavesiroop of banaan

  100. Naast de havermout in m’n ontbijt waar de havermout de plaats van (het graan van de) muesli inneemt (die ik in amandelmelk laat weken en dan ’s ochtend met een scheut yoghurt en een halve gesnipperde banaan eet) bak ik er vermengd met bakpoeder, gemalen noten en geprakte banaan ook crackers van. Die zijn fijn met fruit en reepjes paprika als ik tot laat moet werken en in de auto wat te knabbelen wil hebben. Kopje thee erbij en karren maar! In de vriezer blijven de crackers heel lang goed.

  101. Het aller lekkerste recept zijn de gezonde havermout koeken met banaan, vanille essence, kokos, kokosolie, en hele pure chocolade brokken. Daar wordt ik heel blij van! Maar…. inspiratie is altijd welkom!

  102. Ik ontbijt bijna iedere ochtend met havermout. ’s avonds zet ik een pannetje met wat havermout, amandelmelk, gedroogde vruchten, verschillende zaden en wat kaneel in de koelkast. Als ik opsta hoef ik het alleen nog maar op te warmen en te eten. Voor mij een heerlijke warme start van de dag!
    Ik ben benieuwd naar de recepten in dit boek, wellicht bied het me vele nieuwe variaties om nog lekkerder te ontbijten, lunchen, dineren en snoepen!

  103. Voor mij is mijn favoriete havermout recept lang voor het ontbijt geweest, lekker met banaan en cacao! Maar sinds ik pizza heb gemaakt met een bodem van havermout is dat wel een heel erg klein beetje veranderd!
    Ik hou ontzettend van pizza dus deze variant was ook zeer welkom en staat geregeld op tafel. Waar ik heel benieuwd naar ben zijn de pasta’s uit dit boek, nog iets waar ik niet zonder kan haha!

  104. Dit boek is zeker heel welkom nieuwe inspiratie kan ik wel gebruiken.. wij eten het eigenlijk als ontbijt in mug vorm of als pannenkoekjes of als gewoon pap met banaan… Bak er koekjes van en meuslirepen voor onze dochter 8 die geen suiker meer mag eten maar zou graag nieuwe dingen willen leren maken zodat er meer variatie voor haar komt!!

  105. Sylvia Aimee Hijgemann op

    Ik ben nog niet zo heel creatief met havermout, maar lekker warme havermout met amandelmelk, appel, kanaal en rozijnen is altijd heerlijk ’s ochtends! Ook gooi ik vaak havermout door gezonde baksels (in de vorm van havermeel), maar zoals je hoort is een beetje meer inspiratie nog wel welkom! Daarom lijkt dit boek me echt fantastisch 😀

  106. Ik doe lekker saai met havermout: ik ben gek op overnight oats met cocosmelk, cacao en kaneel. De volgende ochtend doe ik daar dan rode vruchten in en mijn ontbijt is weer een feestje!

    Dus havermoutje zou wel een bom van inspiratie voor havermout zijn hier 😀

  107. Okay, weinig kans dat ik het boek zal winnen met zoveel leuke reacties, maar ik probeer het toch!
    Mijn favo recept (tot nu toe) is choco havermout pap. Ingredienten zijn havermout, amandelmelk, banaan, honing en rauwe cacaopoeder. Vooral lekker als het even in de koelkast heeft gestaan! Verder maak ik ook pannenkoeken met havermout, maar zou graag nog meer inspiratie krijgen dmv dit boek!!

  108. Wat een leuk boek!
    Ik eet sowieso iedere ochtend havermout en als mijn moeder daar een stukje pure (92%) chocolade ingooit, dan zit ik te smullen. Maar waar ik havermout echt een uitvinding voor vind, is het paneren van een stukje vis. Ik hou ontzettend van vis met een lekker knapperig korstje. Tegenwoordig krijg je dit vaak door pakjes en zakjes te gebruiken, maar dat vind ik niks. Een beetje ei op de vis smeren, door de havermout rollen en je hebt een heerlijk krokant korstje om je vis 🙂

  109. Natasja Boogaard op

    Mijn lievelings havermout recept vind ik nog lastig uit te kiezen want ik ben gek op havermout. Gister had Ik een heerlijk appel noten haver taartje, ik ben weg van wortel havermout cake. Maar de grote favoriet bij de kinderen is de knapperige koek van havermout en volkoren spelt! Ik zou heel graag een boek willen winnen om nog meer havermout recepten te proberen want ik ben het nog lang niet moe

  110. Sinds vorig jaar probeer ik gezonder en puurder te eten.
    Het boek lijkt me een leuke aanvulling hierop. Er is nog veel te leren.
    Op het moment ben ik verslingerd aan mugcake. Havermout, lepel lijnzaad, geprakte banaan, ei . De ene keer doe ik er noten bij door . De andere keer goijbessen, appel met kaneel ,wat kokos of cacoanibs.
    Het liefst warm op eten met een dikke schep Griekse yoghurt erbij.
    Ook overnight oats vind ik heerlijk met lijnzaad,chiazaad en hennepzaad er bij door. Vers fruit of noten erbij.
    En Havermout noten repen zijn mijn favoriet bij de koffie. Havermout, gehakte noten wat honing.
    In een bakblik uitstrijken tot 1 á 2cm dik. Twintig minuten. Heerlijk!
    Ben erg benieuwd naar diverse recepten en mogelijkheden uit het boek.

  111. Wendy Leenders Zoete op

    Na een jaar overnight havermout met blauwe bessen ben ik mijn favoriete ontbijt echt beu…. Tijd voor nieuwe ontbijt ideeën! Het boek is meer dan welkom!!

  112. Er gaat hier wekelijks een pak havermout doorheen. Ik ontbijt er graag mee. Vanochtend havermout met rijstemelk, rozijntjes, honing, kaneel en een banaan in plakjes. En heel toevallig staat er nu een bananenbrood in de oven, waar ook havermout in zit. Voor de variatie heb ik gedroogde abrikozen in gedaan. Het is de bedoeling om morgen als ontbijt te eten, maar het kan best zijn dat hij de ochtend niet haalt 🙂

  113. Pizza van havermout!! Of verwerkt in granola! Lijkt me een heerlijk boek vol inspirerende recepten!!

  114. DOL op havermout dus het is moeilijk om een favoriet te kiezen. Pannenkoek komt dan net op de tweede plaats en de eerste reserveer ik voor overnight oats met banaan, sojamelk en lijnzaad. De volgende ochtend garneren met stukjes amandel en dadels…mmmm. Krijg er al zo zin aan.

    Zelf ben ik relatief nieuw op het havermout-terrein dus een receptenboek voor nog meer inspiratie zou super zijn.

  115. Adriana Vissering op

    Wat een fijne recentie!!! Nu heb ik helemaal zin in het boek!!! Bij ons in ons gezin wonen vier pleegkinderen, twee hebben diabetes, twee zijn allergisch voor gluten en één heeft een lastige darm… Havermout verdragen allevier de kids!! Dus wij eten het nu al regelmatig, maar eigenlijk altijd op drie dezelfde manieren: bananenbrood gemaakt van havermeel (gemalen havermout), havermoutpap als ontbijt én havermoutappeltaartjes: havermout koken in (amandel)melk, kaneel toevoegen en dan in een klein rond kommetje koud laten worden. Als het helemaal koud is laat je de havermouttaart op de kop op een bord vallen en doe je er een prutje op van gesneden appels, kaneel, gewelde rozijnen (en die laatste drie hebben twintig minuutjes in de oven gezeten, dus appeltaartvulling)… Bij elkaar is het onze appeltaart: GEWELDIG!!! Dat is ook mijn favoriet!! <3
    Maar zoals ik al zei, ik ga hard duimen dat ik een kansje heb voor dit boek, zou fantastisch zijn als ik meer variatie in ons veilige eten kan brengen!!! 😀

  116. Oh spannend! Ik ben 26 februari jarig en dit boek staat erg, erg hoog op mijn verlanglijstje. Ik eet al ruim een jaar havermout maar kom eigenlijk niet verder dan de overnight oats. Koken vind ik namelijk zo zonde van de voedingsstoffen. Ik kan dus wel wat inspiratie gebruiken want de overnight oats komen je op een gegeven moment wel de neus uit. Maar havermout vult onwijs goed en is natuurlijk ontzettend gezond. Mijn duimpjes gaan ook draaien!

  117. Tot dusver doek nog niet zoveel met havermout. S’ochtend ontbijt ik met een kom haver,oud en amandel melk. Verder doe ik er lijnzaad Door, walnoten, appel, en kaneel. Soms blauwe bessen alsook ze in huisje. .. ik ben dus erg nieuwsgierig wat voor lekkere recepten er in het boek staan…
    Ik heb inmiddels je pagina een like gegeven en dit blog bericht gedeeld op mijn tijdlijn.

  118. Wat een leuke winactie! Ik ben gek op havermout muffins! Het zou leuk zijn dit boek te winnen om nieuwe recepten met havermout te leren kennen!

  119. Vanwege een gluten intolerantie eet ik de laatste tijd veel havermout en ik moet zeggen, ik ben fan! Ik ontdek steeds meer mogelijkheden maar ik zou dit boek zó graag willen winnen voor lekker veel inspiratie voor onze gezonde vriend havermout…

  120. Een pak havermout in de kast, maar werkelijk geen enkel idee wat ik ermee kan doen. Ik kan het boek goed gebruiken om mijn allereerste pak havermout nu echt wen te gaan gebruiken!

  121. Ik neem altijd havermout voor t onbijt met fruit maar ik zou er ook graag wat hartigs mee willen doen. Dit boekje lijkt me daarom super om in de keuken te hebben. X

  122. mijn havermout : gekookt met amandel of rijstemelk, aangevuld met stukken appel,noten,banaan,gojibessen soms wat noten er nog bij , een heel lekker en vullend ontbijt

  123. Mijn favoriete recept is overnight oaties, Ik doe de havermout de avond te voren in wat, voeg wat zaden toe, zoals lijnzaad, sesamzaad, pomoenpitjes, wat gedroogd fruit, zoals rozijnen, dadels, vijgen, abrikozen, een handvol noten en 1 stuk vers fruit, bv een peer in stukjes gesneden of geraspt.

  124. Ik heb een hele andere reden waarom ik het boek graag zou willen winnen – ik heb namelijk totaal geen ervaring met havermout en dus ook geen favoriet recept. Wel ben ik fan van zelfgemaakte graan/müslirecepten en sinds ik jouw blog aan het volgen ben – dat is nu een kleine maand lang – steeds nieuwsgieriger naar lekkere recepten en inspiratie rondom havermout. Past prima omdat ik ook suikervrij en zonder pakjes ben gaan eten.
    Een pak havermout heb ik alvast in huis gehaald. Ik sta dus in de startblokken om ook havermout-fan te worden en vind het boek daar super bij passen.

  125. Ik ben een beginner in havermoutland, wil graag meer variatie aanbrengen in mijn eten.
    Nu is het het ontbijt van havermout of vlokken in amandelmelk of fruitshake met noten die voorhanden zijn.
    Het kookboek kan mij hierbij helpen!

  126. Jenny Linders op

    Wauw dit lijkt mij het boek wat je in je kast MOET hebben.
    Ik probeer veel met havermout te doen. Graag maak ik granola, en natuurlijk een havermout pap met appel, kaneel en amandelen. Maar zelf vruchtenbrood maken is ook erg lekker en dan maal ik de havermout tot meel en maak daar mijn vruchten-noten brood mee. MMmm zo lekker

  127. Martien Deijsselberg op

    Gaaf boek! Ik ben op dit moment helemaal fan van havermout met banaan, ei, kokosrasp, cacao en stukjes walnoot. Goed mengen en even in de oven. Niet te lang! Dan blijft het van binnen lekker zacht. Dat is nog eens lekker ontbijten!

  128. Jennifer Baaijens op

    Iedere dag begin ik met n heerlijk warm havermoutontbijt: 4 el havermout met ca 150/200ml haverdrank mengen, flinke snuf kaneel erdoor en een geschilde appel op kleine stukjes er doorheen mengen. Dat gaat een klein half uurtje in de oven op 180 graden en dan smullen maar! Je kunt het ook een avond tevoren klaarmaken en in de koelkast zetten, dan ben je s ochtends zo klaar. Als het in de oven staat ga ik altijd douchen en aankleden, en als ik daarmee klaar ben is dit ontbijtje klaar. Een heerlijk begin van de dag!

  129. Wat leuk al die reacties.
    Zo ontstaat er een nieuw boek.

    Elke dag begint met een kom warme havermout.
    200ml water aan de kook brengen. 5 eetlepels havermout toevoegen en 2 minuten koken (volgens pak)
    In een kom een banaan in stukjes breken. Kaneel er over strooien en 1 eetlepel honing.
    Soms een theelepel gebroken lijnzaad of blauwe bessen erbij.
    Heerlijk.

  130. Margreet van Diermen op

    beetje havermout , kokend water , klein lepeltje honing ,wat kokosrasp ,kaneel soms wel eens Ednilson beetje boter . En ik eet er fruit van het seizoen bij . En doe er ook wel eens walnoten bij .maar erg nieuwsgierig geworden naar dit boek

  131. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar dit boek. Ik ben zelf in de ban van havermelk gemaakt van….. havermout !
    Maar gewoon havermoutpap js altijd lekker natuurlijk. Met banaan of bosbessen, gehakte pecannoten en kaneel bijv, hmmmm. Of pannenkoeken van banaan, havermeel, ei.
    Dit boek zou niet misstaan bij al de andere kookboeken maar de nieuwste is al weer een paar jaar oud!

  132. Overnight oats! Bij mij begonnen als zomervariant van havermoutpap, en om af te wisselen met mijn o zo favoriete yoghurt met muesli. Inmiddels eet ik de overnight oats vaker dan de yoghurt/muesli en heeft het de pap zelfs verstoten, die heb ik deze wintermaanden nog geen enkele keer gemaakt…

    Aangezien een vriendin met haar dreumes net als ik ware havermoutgenieters en -verslinders zijn en de havermout bij ons niet is aan te slepen, zou dit boek een geweldige aanvulling zijn om ook op andere manieren dit heerlijke graan te verwerken.

  133. Wow, wat een reacties zeg! Heb het boek doorgebladerd en hij staat hoog op mijn verlanglijstje. Vind jouw ontbijtboek super. Mijn meest favoriete recept is toch wel de ontbijttaart voor in het weekend. Ik ga duimen…

  134. Je enthousiasme is aanstekelijk! Wat een leuke recepten belooft dit boek. Heel benieuwd naar de pasta, die wil ik hier thuis graag voorschotelen!
    Mijn ideale ontbijtje waar ik zó blij van wordt is havermoutpap: 30 gr havermout in 190 gr kokosmelk (mmm!) met een geraspt appeltje, kaneel en eetlepel kokosolie, evt. eetlepel lijnzaad er nog bij, reken maar dat je goed gevoed en verzadigd bent tot aan de lunch 😉

  135. Mijn favoriete recept is havermout met banaan en cacao, 6 minuten koken en dan nog wat noten of cranberry’s er bij, eventueel nog een snufje kaneel. Daar kan ik de hele morgen op teren. Nieuwe ideeën zijn van harte welkom! ik ben zelf niet zo’n kok die van alles uit probeert en daarom is een receptenboek heel handig. net zoals jouw ontbijtboekje!

  136. Brenda Tijmes op

    Het ‘kom-lachend-uit-je-bed lokkertje’. Havermout, amandelmelk, appel kaneel en nootjes uit de oven. Het huis ruikt ’s ochtends vroeg zoó lekker. De Kids komen er spontaan hun bed voor uit!

  137. Een vd lekkerste recepten met havermout is toch wel appeltaart met havermout een plaattaart. Heerlijk. Het vult goed dus je hebt energie genoeg.

  138. Mijn favoriete havermout gerecht is overnight oats, lekker makkelijk al kant en klaar in de ochtend. Met een banaan, kaneel, chiazaad, lijnzaad, kokos, blauwe bessen of cranberry’s. Ook doe ik havermout in mijn zelfgebakken speltbrood.

  139. Jaren geleden kocht ik voor het eerst havermout omdat mijn zoontje waterpokken had en het goed tegen de jeuk zou moeten helpen hem in een warm badje met havermout te zetten. Het hielp uitstekend! Inmiddels is diezelfde zoon redelijk verslaafd aan zijn bordje havermout ’s morgens en ik word zelf behoorlijk blij van havermout/banaanpannenkoekjes. Er gaan op deze manier aardig wat pakken havermout doorheen hier in huis op jaarbasis. Maar wat variatie en nieuwe ideeën kunnen we zeker wel gebruiken.

  140. Marije Bonsema op

    Mijn favo havermout-moment is in de ochtend. Dat je na een ochtend stressen en achter de tijd aanhollen eindelijk op tijd in de trein naar je werk zit en dan…. kan genieten van een heerlijk gezond havermoutontbijtje! Jammer dat ik op het gebied van havermout behoorlijk inspiratieloos ben en niet verder kom dan de zakjes van Quaker. Dus help mij aan havermout inspiratie! Dat zou al mijn dagen een stuk gezonder en vrolijker maken!

  141. Mijn favoriete recept met havermout blijft stiekem de ouderwetse havermoutpap met melk. Wij aten dit vroeger wel eens als we op een verjaardag waren geweest en dan ’s avonds geen zin hadden om te koken, maar toch nog een voedzame maaltijd wilden. Heerlijk met een beetje kaneel!

    Tegenwoordig gebruik ik de havermout vooral in smoothies. Als ik een ochtendje ga sporten dan is de smoothie met amandelmelk, peer, banaan en een beetje havermout een goed pre-workout ontbijt!

  142. Wat een gaaf receptenboek!!
    Mijn havermout kunst gaat nu nog niet heel veel verder dan Havermout ontbijt (met muesli, appel of banaan, honing, rozijnen en lijnzaad), Smoothies en Pannekoeken. Maar ik vind het superlekker en zou er graag meer mee gaan koken/ bakken.

  143. Heel eerlijk: ik heb nog never nooit havermout gegeten. Het woord klinkt eigenlijk ook verre van aantrekkelijk. Maar sinds ik weet dat dit ingrediënt supergezond is en dat er enorm smakelijke recepten in omloop zijn, is mijn interesse wel gewekt. In de ochtend eet ik al jaren een papje met onder andere geitenkwark en lijnzaad. (Op advies van een natuurarts; schijnt dus ook heel gezond te zijn.) Hoogste tijd om daar eens wat variatie in aan te brengen. Dit boek kan mij hier goed bij helpen lijkt me.

  144. Jasmine De Lille op

    Ik lust havermout het liefst opgewarmd met water, dan kaneel erdoor en bosbeheer en aardbeien erdoor!..
    Dan wat kokosrasp erover en smullen maar…

  145. De foto`s van de recepten uit dit boek zien er echt super lekker uit!!! Ik moet eerlijk zeggen nog niet met havermout gekookt te hebben, maar gezien de foto`s en het verhaal op dit blog, ga ik er wel veel meer mee willen koken!!!

  146. Amai, ik ben een echte havermoutholic… echt verslaafd aan dit lekkers. Elke morgen maak ik mijn pannenkoekjes in de airfryer en bij elk dessertje waar je bloem moet in gebruiken, probeer ik dit te vervangen door havermout gemixt tot meel. En ik moet zeggen dat heeft al tot lekkere combinaties geleid! Een lekkere appelflancake, een heerlijk bananenbrood,… mmmm lekker. Dus ben ik echt wel benieuwd naar de andere ideeën en receptjes uit het boek!

  147. ik wil graag kans maken omdat ik elke ochtens graag ontbijt met havermout.
    Ik wil gewoon alle recepten weten om goed te kunnen varieren!
    En zo mijn gezonde levensstyle te kunnen voortzetten.
    Ik hoop dat ik een keer kans maak

  148. Wow wat een reacties! Dat moet moeilijk kiezen worden voor jou!
    ik ontbijt met havermout, amandelmelk, chiazaad, rauwe cacounibs en honing. Heerlijk! Maar inspiratie is reuze welkom!

  149. Marisa de Boer op

    Iedere ochtend als ontbijt! Met plantaardige melk en kaneel, en variërend van nootjes tot besjes! Goede start van de dag!! Love it. Je kunt er zoveel meer mee, ben erg nieuwschierig!

  150. Ik gebruik havermout voor mijn ontbijt.
    Mijn favoriete recept is havermout uit de oven. ik eet dit als brood vervanger.
    Hier het recept
    6 kopjes havermout
    2 kopjes warm water
    8 grote eieren, losgeklopt
    1/2 kopje agave
    2 tl vanille extract
    1 el kaneel
    1 tl bakpoeder
    2 tl zeezout
    1/2 kopje rozijnen
    1/2 kopje goji bessen
    1/2 kopje moerbeien

    Havermout in het water te weken gezet. Hierdoor gaart het makkelijker. De eieren los kloppen en voegde ik hier de agave, vanille, kaneel, bakpoeder en zeezout aan toe. Dit roerde ik door de havermout en schepte dit vervolgens in een ingevet bakblik. De rozijnen, goji bessen en moerbeien er doorheen.
    In de oven op 190 graden, ongeveer een half uur. Bij mij kwam het mes er toen schoon uit.
    Dit eten met appelstroop en room boter heerlijk!!

    Ik ben nieuwsgierig naar andere heerlijke recepten, ik heb gluten allergie vandaar dat ik op zoek ben naar variatie.

  151. Esther van Gestel op

    ik ben dol op ontbijtmuffins van havermout. Met banaan of appel, rozijnen of dadels. Ook een appelkoek van havermout is heerlijk. Veel verder kom ik (nog) niet. Het boek ziet er prachtig uit! Ben erg benieuwd naar het brood van havermout

  152. ik kom ook niet echt verder dan overnight oats of havermoutpap. Ik het ook in de oven geprobeerd maar dat liep uit op een plakkerige teleurstelling. Dus een boek met recepten is heel erg welkom!

  153. Sinds kort ben ik helemaal fan van de overnight oats. Havermout met havermelk, lijnzaad en een beetje chiazaad. Nachtje laten staan en er de volgende ochtend een overheerlijk ontbijtje van maken door fruit (kiwi / mango / blauwe bessen), nootjes, kokos en cacaonibs toe te voegen. Als ik even geen zin heb ik pap maak ik een lekkere ontbijtcake met havermout en blauwe bessen. Beide super simpel en gegarandeerd succes.

  154. Patricia Piersma op

    mijn favoriet is de pizza versie met havermout. Eigenlijk vind ik deze veel lekkerder dan de originele bodem.

  155. Heerlijk als ontbijt, tussendoor, als lunch…..overnight, in-a-cup, pannekoeken, cake, granola…. alle inspiratie is welkom 🙂

  156. Dit ziet er zo’n leuk kookboek uit, ik heb meteen zin om de keuken in te duiken!

    Mijn favoriete recept met havermout zijn havermoutkoekjes!

  157. Ik heb meerdere favoriete recepten, s’ morgens de overnight oats in water geweekt met een heerlijke appel en kaneel. Zomers eet ik het koud en in de winter kook ik de havermout even zodat de appels lekker een beetje warm zijn!
    Bij de koffie altijd een plak havermoutkoek, gemaakt met kwark,banaan appel soms een peer.
    Vorige week een eigen variatie gemaakt van de havermout smoothie met rode bieten en bleekselderij, was SUPER lekker!
    En wanneer ik zin heb aan iets lekkers bij de thee dan heb ik altijd een havermoutkoekje .
    Elke dag lees ik je mail, zo zie ik steeds weer andere havermoutvariaties.
    Wanneer ik het boek win, kan ik me er nu al op verheugen om er lekker op de bank onder het genot van een kopje koffie of thee , een heerlijk nieuw recept uit te zoeken!

  158. Sinds kort zijn mijn vriend en ik begonnen met een gezond havermout ontbijtje. Simpel met rozijnen en wat kokos erdoor. Om wat meer inspiratie op te doen zou dit boek geweldig zijn! Ik ga in ieder geval havermoutje maar eens volgen!!

  159. Wilma Lagerweij op

    Ik maak regelmatig havermoutpap, veel verder kom ik niet want ik zou niet weten wat ik nog meer met havermout zou kunnen maken. Ik zag het boek al een paar keer voorbij komen op fb en mijn interesse is wel gewekt moet ik zeggen: een heel boek vol met recepten met HAVERMOUT!!! Ik zou het super vinden om dit boek te winnen zodat ik ook andere dingen kan gaan maken met havermout. Ik lees steeds dat het erg gezond is dus dat past goed bij onze nieuwe levensstijl. Wie weet….

  160. Mijn favoriete havermoutje zijn ontbijtmuffins
    (heerlijk voor in de lunchtrommel
    Of na het sporten).en Super gemakkelijk
    Klaar te maken!

  161. zo zeg, ik dacht ik laat ook even een berichtje achter…. Wat moest ik een end naar beneden scrollen zeg!!! Ben duidelijk niet de enig die het boek havermoutpap heul heul heul graag wil winnen!!
    Ik ben dus ook fan van havermout maar ik kom niet veel verder dan over night oats met amandelmelk of havermoutpap met amandelmelk, goiji bessen, kaneel, maca poeder, nootjes en klein beetje honing of havermoutkoekjes met rijpe banaan….. Dus ik ben heul heul benieuwd naar nog meer lekkere recepten met havermout!

  162. Ik eet mijn hele leven lang al havermout. Mijn moeder maakte vroeger al havermoutpap voor mij. Ikzelf maak er pannenkoekjes van, ik rooster het licht en doe er een lepeltje honing in en doe dat in mijn yoghurt. Ook maak ik overnight oats. Ook week ik ze en maak er taart van. Erg lekker allemaal! Hoop dat ik het boek win zodat ik er nog meer van kan genieten! Ook is havermout goed voor je bloeddruk. Het verlaagt je bloeddruk.

    • Rebecca karperien op

      Ik ben me sinds een paar weken aan het verdiepen in gezonde voeding, daar hoort natuurlijk ook havermout bij! Ik ben dus echt nog een beetje zoekende naar lekkere recepten, daar zou dit boek mij ontzettend bij kunnen helpen :).

  163. yes ja havermout heerlijk. Door de smoothie, een soort ontbijtkoek en koekjes. Laatst hebben we er chips van gemaakt!!
    Dus kom maar op met nog meer suggesties .

  164. Elke morgen wordt ik blij van mijn ontbijt met havermout en amandel- of rijstmelk.
    Ik voeg bijna altijd stukjes zure appel, frambozen, blauwe bessen , pompoenzaad en hennepzaden toe.
    Zo begin ik mijn dag goed en soms maak ik borrelbrood, maar andere dingen maak ik eigenlijk nooit met havermout en dat zou ik wel heel erg graag willen. Misschien is dit wel eens de kans om een boek te winnen waarmee ik mijn gezin en mijzelf kan verassen met lekkere gezonde gerechten met havermout!

  165. Ik heb al zo veel met havermout gemaakt, van pizzabodems tot brood tot het standaard ontbijt, en ik kan er geen genoeg van krijgen! Heerlijk vind ik het. De verschidillende ontbijt combinaties zijn toch wel mijn favoriet omdat daar zo veel mee te combineren valt. Ben erg benieuwd naar het boek en alle fijne recepten!

  166. Ik houd erg van havermoutkoekjes en -repen en gebruik het vaak om vegaburgers wat steviger te maken. Ik kan niet wachten om heel veel nieuwe recepten te ontdekken!

  167. Wij koken 3 a 4 keer per week havermout en het liefst gekookt in bio havermelk. Verrukkelijk! Wij combineren het met vers fruit, zaden, noten en kaneel. Omdat havermout zo gezond is en glutenvrij zou ik graag meer gerechten met havermout willen uitproberen dus ik ben erg geïnteresseerd in het boekje!

  168. Ik eet regelmatig havermout. Op zeer verschillende manieren..als wrap, cracker of een stevig ontbijtje met chiazaad/lijnzaad en cacao. Of wanneer ik heel vroeg de deur uit ga lkkr overnight oats. De manieren om havermout te eten of zelfs drinken zijn eindeloos maar ik heb ze nog niet allemaal ontdekt. Vandaar dat het boek zeer welkom is!!

  169. Ester van den Hurk-Wijnhoven op

    Mijn favoriete havermoutgerecht is sinds kort overnight oats. Eerst maakte ik warme havermoutpap, tot dat m’n neus uitkwam. Ik maak ook regelmatig granola. Voor de rest kan ik nog niet veel met havermout, dus dit boekje zou leuk zijn. 70 recepten met havermout…ik ben wel héél nieuwsgierig geworden!!

  170. Ik gebruik havermout regelmatig als basis voor een pizzabodem. Verse groente erop (volop mee te variëren) en soms ook wat vette vis en je hebt een heerlijk gezonde pizza.
    Het boek lijkt me super! Ben zo benieuwd naar al die recepten.

  171. Sanne van der willik op

    Het begint zelfs een beetje saai te worden. Elke ochtend start ik met de staafmixer in mijn hand. De overnight oats met banaan, kaneel, plantaardige melk, havermout en Griekse yoghurt wordt binnen luttele seconden een voedende smoothie, die in wél wegkrijg in de ochtend. Ik neem het mee naar mijn werk of drink het voor het hardlopen. Al máánden aan een stuk. Ik ben benieuwd of er echt een lekkerder ontbijtje on dit boek staat! Help me aan een beetje variatie!

  172. Dit boek staat boven aan mijn verlanglijst en door jouw review ben ik helemaal nieuwsgierig geworden!
    Mijn kinderen en ik koken meestal havermout met wat melk, soms wat kaneel en kokos. Tijd voor variatie dus! En die uitleg over verschillende soorten is ook heel welkom, want wij hebben meestal die uit de supermarkt.

    Soms bak ik koeken met havermout.

    Nu ga ik nog 2,5 uur keihard zitten duimen!

  173. Patricia van Houtum op

    Mij all time favourite zijn knapperige havermout koeken, gezoet met cranberrie’s en rozijnen. Daar doorheen wat pitten en noten, jammie! Ze zijn zó gemaakt, gezond en lekker vullend! Dit boek lijkt mij een grote inspiratie bron om nog meer creatieve lekkernijen uit te kunnen proberen! Ik ben heel benieuwd!

  174. Van havermout heb ik laatst een havermoutbrood gemaakt, heerlijk! Het recept vond ik in het magazine ‘Gezond eten’. Naast natuurlijk havermout is het brood onder andere gevuld met lijnzaad, pompoenpitten, walnoten, rozijnen en dadels. Je kunt zelf variëren met de ingrediënten. Lekker genieten!

  175. ik Houd van Havermoutjes! Sterker nog, ik ben een Havermoutmonster!
    Mijn favo gerechtje blijft de warme havermout met amandelmelk, geprakte banaan, wat kaneel en on top verse dadels en kokossnippers. Zeker dezer daagjes, sorry lezers, een fervent carnavalster, is dit de ultieme kijksters voor een hosdag of de ideale bijkomer op een katerdag 🙂

  176. Hallo allemaal, ik kan dit boek heel goed gebruiken voor nog meer inspiratie .
    Ik vind havermout super lekker en gezond.
    Dus ik hoop dat ik een kansje maak om dit mooie boek te winnen. Dan kan ik lekkere gezonde muffins maken voor mijn kinderen.

    Groetjes x

  177. ik wil dit boek erg graag winnen. Ik eet havermout elke dag als ontbijt met rijstmelk, honing en kaneel. Hier reageer mijn darmen nauwelijks op. (Lichte glutenalergie) Dus ik hoop dat ik het boek win.

  178. Het liefst zou ik elke dag havermoutpap willen eten. Zo lekker en je kan elke dag variëren. De ene dag eet ik met banaan en chocolade, de andere dag met appel en kaneel. Veel verder als dat kom ik voorlopig nog niet dus de inspiratie van dit boek is meer dan welkom. Fingers crossed 🙂

  179. Favoriet is havermout uit de oven! Maar ook havermoutkoekjes, havermoutmuffins en niet te vergeten jouw recept van havermoutpiza!
    En op zijn tijd een bordje havermoutpap. Of te wel, ik heb afgelopen jaar (eh,2 jaar) de veelzijdigheid van havermout ontdekt.

    Ik doe graag mee met de winactie.

    Groetjes mevr. Gewoontjes

  180. Heerlijk havermout, mug cake uit de oven is mijn favoriet.

    -havermout -blauwe bessen
    -banaan -amandelmeel
    -ei – snufje zout
    -dadels – walnoten
    -lijnzaad -chiazaad

    oven op 180, alle ingedienten mengen en in een ovenschaaltje doen,
    15min en garneren met kokosrasp en kaneel poeder.
    heerlijk love this……..