Chocoladecake met blauwe bessen

3

Eindelijk! Eindelijk had ik weer eens de mogelijkheid om de keuken in te gaan en gewoon eens wat lekkers klaar te maken…. Niet dat alle andere gerechten die ik uit de pannen en oven tover niet lekker zijn, maar je begrijpt wat ik bedoel. Bakken omdat ik daar zin in had, gewoon lekkere trek. Ik ben niet zo’n meesterbakker hoor, bij mij gaat het gewoon een beetje op gevoel. Waar heb ik zin in en wat heb ik nog in huis…? En ook niet onbelangrijk, wie eet het op? Dat is met deze chocoladecake met blauwe bessen helemaal goed gekomen. Een stukje bij de koffie, een stukje als tussendoor, smaakte allemaal prima!

chocoladecake met blauwe bessen

Ik heb geen zoetekauwen in huis wonen. Of nou ja, dat moet ik anders zeggen…. Net als waarschijnlijk bij heel veel kindjes gaan snoepjes en koekjes er namelijk prima in. Maar als ik zelf iets zoets klaar maak, dan staan ze er 9 van de 10 keer toch een beetje argwanend naar te kijken… Dus… Voor zover mijn enthousiaste verhaal over mijn kids die alles eten… haha!

chocoladecake met blauwe bessen

Toch kriebelt het bij mij af en toe om te bakken. Dan heb ik zin om een beetje te rommelen met ingrediënten en dan hoop ik altijd maar dat het lekker is. Want ik ben dus geen bakker, mij exact aan hoeveelheden houden dat is niets voor mij. Ik doe maar wat en dat pakte met deze chocoladecake met blauwe bessen goed uit. Dat vonden ook mijn zus en een vriendin, die allebei een stuk van mij kregen. Zo was mijn probleem van afnemers ook weer opgelost!

chocoladecake met blauwe bessen

Chocoladecake met blauwe bessen

Voor 1 brownie bakvorm 25 x 20 cm

  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 75 ml honing
  • 100 gr blauwe bessen
  • 10 – 15 pecannoten
  • 50 gr pure chocola
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • snuf zout

Nodig; bakvorm 25 x 20 cm, bakpapier, mengkom, schaaltje, mixer met garde, koffiemolentje of blender

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan, tot een prop frommelt en dan voorzichtig uittrekt.

Gebruik een koffiemolentje of de blender om van 150 gr havermout meel te maken. Doe dit in de mengkom, maar hou 1 el havermeel achter.

Doe de blauwe bessen in een schaaltje en schep hier 1 el havermeel doorheen. Zo voorkom je dat straks de blauwe bessen naar de bodem van de chocoladecake zakken.

Prak de bananen tot moes. Voeg toe aan de mengkom samen met de Griekse yoghurt. Tik de eieren boven de kom en schenk ook de honing bij het meel. Doe er de cacaopoeder, bakpoeder, vanillepoeder en een snuf zout bij.

Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te mengen.

Hak de chocola en de pecannoten grof en schep deze door het beslag. Hou een paar pecannoten achter voor garnering. Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan de mengkom en roer nog 1 keer voorzichtig door.

Schenk het beslag voor de chocoladecake met blauwe bessen in de bakvorm en schuif deze voor 30 – 35 minuten de warme oven in.

chocoladecake met blauwe bessen

Ga jij aan de slag met dit recept voor chocoladecake met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Lijkt mij een lekker recept, alleen ben ik niet zo’n fan van griekse yoghurt, kan je die vervangen door gewone yoghurt? En maakt het dan uit of het volle of magere yoghurt is?

  2. Net samen met mijn man een plakje bij de koffie gegeten!! Wat een heerlijke cake!! Ik heb ipv honing, kokosbloesemsiroop gebruikt en ipv gewone bakpoeder,wijnsteenbakpoeder.. gaat prima. Dank je wel voor dit heerlijke recept Reny!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.